Pasakų bučinio tortas. Merė su riešutais ir švelniu kavos kremu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas „Pasakų bučinys” – išskirtinis skanėstas, kuriame dera švelnumas ir lengvumas, traškūs riešutai ir sodraus aromato kavos kremas. Šis desertas ne tik džiugina akį, bet ir pripildo namus jaukumo ir šilumos atmosfera, idealiai tinka šeimos šventėms ar draugiškiems susibūrimams.

Tokio torto istorija prasideda nuo klasikinių konditerijos technikų, kai iš plaktų kiaušinių baltymų ir cukraus gaminama beza, kuria sukuriami erdvūs sluoksniai. Riešutai, pavyzdžiui, graikiniai ar lazdyno, suteikia tekstūros ir skonio gilumo, o kavos kremas sukuria skonio puokštę, suteikdamas desertui savitą ir atpažįstamą aromatą.

1 pyrago ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: baltymai – 4 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 150 g;
  • citrinos sulčių – 1 šaukštelis;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • kukurūzų krakmolo – 2 valg;
  • graikiniai riešutai – 50 g.

Kremo ingredientai:

  • Tryniai – 8 vnt;
  • miltai – 50 g;
  • pieno – 500 ml;
  • cukraus – 200 g;
  • tirpios kavos – 4 šaukšteliai;
  • sviesto – 350 g.

Pyrago paruošimas:

Išplakite baltymus iki purių putų, tada plona srovele suberkite cukrų ir plakite 10 minučių, kol taps purūs. Graikinius riešutus smulkiai supjaustykite, lengvai nusausinkite keptuvėje

. Beicą sumaišykite su citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi ir kukurūzų krakmolu, plakite dar 30-40 sekundžių. Supilkite riešutus į mergezą, išmaišykite ir išdėliokite formoje ant kepimo skardos, kepkite 2 valandas 130 laipsnių C temperatūroje

. Panašiai paruoškite ir antrąjį pyragą, išminkykite tą patį kiekį produktų. Kremui trynius sumaišykite su miltais, supilkite 100 ml pieno, išmaišykite iki vientisos masės

REKOMENDUOJAME:  Tingūs bulvių tešlos paplotėliai. Jokių formų - kaip tik tai, ko reikia greitam užkandžiui

. Likusį pieną supilkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir tirpiąja kava, užvirinkite. Plona srovele supilkite trynių masę, išmaišykite visus komponentus

. Mišinį pakaitinkite iki sutirštėjimo, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Kremo pagrindą uždenkite kontaktine plėvele.

Išimkite formą ir pergamentą iš pyragaičių

.

Sviestą išsukite iki baltumo, palaipsniui įmaišykite kreminį pagrindą

. ⅔ kremo užtepkite ant pirmojo torto. ⅔

kremo sluoksniu užtepkite antrąjį tortą

.

Svarbu, kad lygioji torto pusė būtų viršuje. Antrąjį tortą aptepkite likusiu kremu ir papuoškite nuo tortų likusiomis smulkintomis bezė.

Торт "Сказочный поцелуй". Безе с орехами и нежный кофейный крем

Palikite tortą šaldytuve porai valandų. Gausite skanų ir gražų tortą iš bezė ir kavos kremo.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku