Pelenai – kaip trąša jūsų sodui: naudojimas ir nauda

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien papasakosiu, kaip iš paprastų pelenų pasigaminti nuostabią trąšą agurkams ir pomidorams. Patys pelenai yra tikras naudingų mikro- ir makroelementų lobynas, deginant medieną ir žolę, pereina į augalams lengvai virškinamą mitybos formą.

Juose yra beveik visų augalams reikalingų mineralinių medžiagų – fosforo, magnio, kalcio, boro, mangano, sieros ir kitų.

Kaip pasigaminti trąšų agurkams ir cukinijoms?

Šią vertingą trąšą visada kaupiu, degindama senas šakas arba tiesiog kepdama šašlykus, po ugnies lieka daug pelenų, juos persijoju per sietelį ir supilu į atskirą indą. Norėdami pasigaminti pašarą agurkams, paimkite 2 puodelius pelenų, supilkite juos į 10 litrų kibirą su vandeniu ir palikite parai prisitraukti. Pelenų plukdomi vanduo, laistomi agurkai, cukinijos po šaknimis, šiame užpile daug lengvai virškinamo kalio reikia agurkams. Pakanka 1 litro po kiekvieną augalą, kad agurkai gerai derėtų ir mažiau sirgtų.

Toliau iš pelenų užpilo nuosėdų pasigaminkite trąšų, naudodami actą.

O tada atkreipkite dėmesį! Neištirpusias nuosėdas, kurios liko po agurkų šėrimo, reikia užpilti viena stikline 9 proc. acto! Palikite jį 2-3 dienoms. Štai jums prieinamos šaknys ir lapai, kalcis pomidorams. Tikriausiai tai yra paprasčiausias kalcis, kurį galima duoti pomidorams ir net agurkams. Toliau 3 litrus šio užpilo praskieskite dar 7 litrais vandens, kad gautumėte 10 litrų, ir užpurkškite ant lapų. O likusiu užpilu maitinkite pomidorus po šaknimis, neskiedžiant, geriau po laistymo.

REKOMENDUOJAME:  Vasaros gyventojas dalijasi rekordinio derliaus sode paslaptimi

Kalcį iš pelenų ištraukite su actu.

Matote, kaip paprasta, vien tik pelenais galite maitinti pomidorus ir agurkus, kartu toks pašaras apsaugos nuo grybinių ligų dėl pašare esančio acto kiekio.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku