Blynai jau seniai nebėra tipiškas pusryčių patiekalas. Dabar gausu kulinarinių eksperimentų su blynais. Pavyzdžiui, blynai kepami ne tik iš paprastų miltų, bet ir iš avižinių, linų sėmenų ir kitų miltų. Be to, į tešlą dedama labai egzotiškų įdarų, pavyzdžiui, moliūgų, cukinijų ir net baklažanų
. Europoje dažnai rengiamos blynų kepimo varžybos. JAV pasiektas blynų kepimo rekordas – 1092 vienetai per 60 minučių.
Blynų dėl greičio nekepsime. Geriau gaminti sveikus storus blynus su žalumynais ir sūriu.
Sūrio blynų ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 100 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Kietasis sūris – 150 g.
Sūrio blynų paruošimas:
Į kefyrą suberkite sodą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, išmaišykite. Į kefyrą persijokite miltus, plaktuvu užminkykite tešlą
. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį su tešla, išmaišykite.
Sūrį susmulkinkite stambia tarka, sudėkite į tešlą, išmaišykite.
Į sausą keptuvę dėkite 3 valgomuosius šaukštus tešlos, paviršių išklokite lygiu sluoksniu. Kepkite blyną ant silpnos ugnies po dangčiu 3-4 minutes.
Tada blyną apverskite ir taip pat kepkite 2-3 minutes. Likusius blynus kepkite taip pat, kol baigsis tešla.
Jei norite, kad blyneliai būtų plonesni, į keptuves galite dėti 2 šaukštus tešlos. Sūrio blynus patiekite su grietine ir daržovėmis.