Naminė pica – tai ne tik valgis, bet ir tikras ritualas, kuriame dera skoniai, nuotaika ir komfortas. Skirtingai nei parduotuvėje pirktos, viską, pradedant tešla ir baigiant priedais, galima koreguoti pagal savo skonį: pagrindą padaryti ploną arba pūstą, pasirinkti mėgstamą padažą, įdėti daugiau sūrio arba, priešingai, padaryti lengvą ir daržovių.
Gaminant picą namuose visada reikia šiek tiek kūrybiškumo.
Galite laikytis klasikinio recepto arba eksperimentuoti: naudoti įvairių rūšių sūrį, išbandyti neįprastus padažus ar net pakeisti tešlą, pavyzdžiui, be glitimo ar pilno grūdo.
Papasakosime, kaip pasigaminti naminę picą
Ingredientai:
- Miltai – 450 g;
- Mielės – 10 g;
- Cukrus – 8 g;
- Druska – 4 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 450 ml;
- Alyvuogių aliejus;
- Pomidorai;
- Svogūnai;
- Česnakai;
- Paprika – ¼ šaukštelio;
- pomidorų padažas – ¼ šaukštelio;
- raudonėlis – žiupsnelis;
- Kukurūzų krakmolas – ½ šaukštelio;
- Mozzarella sūris;
- Dešra.
Naminės picos paruošimas:
Sumaišykite miltus su mielėmis, druska ir cukrumi. Į mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išminkykite tirštą tešlą. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite miltais ir pašalinkite jų perteklių
. Supilkite tešlą ant skardos, tolygiai paskleiskite
ją
po visą paviršių. Supjaustykite pomidorus ir svogūnus griežinėliais, sudėkite juos į trintuvą kartu su česnakais ir susmulkinkite.
Pomidorų mišinį sudėkite į puodą su pomidorų pasta, krakmolu, druska, paprika ir raudonėliais ir užvirinkite. Palikite virti 30 sekundžių, tada perpilkite į atskirą dubenį, kol atvės
. Tešlos viršų
aptepkite
pomidorų mišiniu, kepkite sluoksnį 230 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo picos viršų
. Dešrą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sūrio sluoksnio. Picą kepkite 230 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Gausite paprastą skanią picą namų vakarui. Tai geras būdas paįvairinti vakarienę ar pietus.
1b42yd