Pomidorai bus saldesni už medų: vasaros gyventojas įvardijo patikrintą trąšą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš tiesų saldžių pomidorų auginimas yra užduotis, kurią galima išspręsti taikant kompetentingą požiūrį į žemės ūkio technologijas. Daugelis vasaros gyventojų susiduria su problema, kai užauginti pomidorai tampa vandeningi ir beskoniai. Tuo tarpu, pažymi vyriausiasis redaktorius Stanislavas Sokolovas , yra patikrintų metodų, kurie gali žymiai pagerinti vaisių skonį.

Pagrindinė problema yra ta, kad dauguma sodininkų neatsižvelgia į augalų maistines savybes skirtinguose vystymosi etapuose. Pasak mūsų autoriaus, daugelis daro klaidų laistymo režime, o tai tiesiogiai veikia cukrų koncentraciją vaisiuose. Tinkamai prižiūrint pomidorus, reikia suprasti fiziologinius procesus, vykstančius augale skirtingais vegetacijos etapais.

Pirma , būtina sudaryti pomidorams optimalias augimo ir vystymosi sąlygas. Augalai turi gauti pakankamai saulės šviesos ir šilumos, nes tai yra veiksniai, lemiantys visišką nokimą ir cukrų kaupimąsi vaisiuose. Pomidorų sodinimas į nuo vėjo apsaugotas ir gerai apšviestas vietas yra sėkmingo auginimo pagrindas. Reguliarus apatinių lapų ir perteklinių ūglių šalinimas pagerina oro cirkuliaciją ir apsaugo nuo sodinių sutankėjimo.

Antra , kalis vaidina pagrindinį vaidmenį formuojant pomidorų saldumą. Šis elementas yra tiesiogiai atsakingas už cukrų kaupimąsi vaisiuose ir turėtų būti tiekiamas augalams pakankamu kiekiu pomidorų mezgimo metu. Veiksmingiausi kalio šaltiniai yra medienos pelenai ir kalio sulfatas, kurie gali būti naudojami tiek sausos formos, tiek tirpalų pavidalu.

„Pakanka kas 3–4 savaites pabarstyti plonu pelenų sluoksniu aplink augalų pagrindą ir lengvai sumaišyti su dirvožemiu. Pomidorus galite maitinti kalio sulfatu, po 1 litrą po kiekvienu krūmu, stebint 20–30 gramų 10 litrų vandens suvartojimo normą“, – rekomenduoja Stanislavas Sokolovas.

Trečia , tinkamas laistymo režimas nokimo laikotarpiu yra labai svarbus cukrų koncentracijai. Per didelis dirvožemio drėgnumas sumažina pomidorų skonį ir saldumą. 2–3 savaites prieš planuojamą derlių laistymą reikėtų sumažinti maždaug perpus, kad augalas intensyviau kauptų cukrų vaisiuose.

REKOMENDUOJAME:  Kaip apsaugoti pomidorus nuo mėlynavimo

„Per didelis vandens kiekis vaisius praskiedžia ir jų skonis tampa silpnesnis. Kai jie pradeda keisti spalvą, verta palaipsniui riboti laistymą, dėl to augalas vaisiuose kaupia daugiau cukraus“, – pasakojo redakcijos straipsnio autorius.

Šių metodų naudojimas leidžia gerokai pagerinti pomidorų skonį nenaudojant sudėtingų technologijų. Svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą tarp augalų aprūpinimo reikalingomis maistinėmis medžiagomis ir vandens režimo kontrolės. 

Atminkite, kad reguliarus kalio naudojimas ir tinkamas laistymas garantuoja saldžius, aromatingus pomidorus. Šie paprasti metodai prieinami kiekvienam sodininkui ir nereikalauja didelių finansinių išlaidų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku