Puikus itališkas gardėsis – panfortė. Jame – kalnas riešutų, džiovintų vaisių ir uogų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Riešutų meduolis

Ingredientai:

  • Lazdyno riešutai – 125 g,
  • migdolai – 125 g,
  • džiovinti abrikosai – 100 g,
  • figos – 100 g,
  • cukrus – 100 g,
  • kvietiniai miltai – 60 g,
  • pakelis kakavos – 40 g,
  • citrinos žievelė – 2 šaukšteliai,
  • cinamonas – 2 šaukšteliai,
  • imbieras – 1 šaukštelis,
  • cukraus pudra – 40 g,
  • medus – 2 šaukštai.

Gaminimas:

Keptuvėje apkepame lazdyno riešutus tol, kol bus galima nuimti nuo jų luobelę. Pasistenkite nuimti visą lukštą, galite pavolioti. Stambiai supjaustykite migdolus, lazdyno riešutus, džiovintus vaisius ir viską išmaišykite.

Tešlai – į miltus pridedame kakavos, imbiero ir cinamono. Sumaišome su riešutų ir džiovintų vaisių mase.

Pakaitiname ant viryklės medų ir pridedame cukraus. Maišome, kol susidarys vienalytė karamelė.

Formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame į ją riešutų masę. Viską apliejame karamele, greitai išmaišome.

Kepame pusantros valandos 150 laipsnių orkaitėje.

Gero apetito!

vmarkus.lt

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Perskaičiusi Siegel žodžius kaunietė nesulaikė ašarų: „Turiu tai pasakyti garsiai“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku