„Fluffy Rabbit” varškės sausainiai – tai švelnūs ir erdvūs kepiniai, kuriuose varškės tešlos minkštumas dera su lengva traškia plutele. Šie sausainiai ne tik skanūs, bet ir sveiki dėl varškės, kuri suteikia tešlai ypatingą tekstūrą ir malonų kreminį atspalvį.
Sausainiai savo pavadinimą gavo dėl minkštumo ir lengvumo, primenančio pūkuotą triušio kailį.
Jie puikiai tinka jaukiam arbatos vakarėliui, juos galima ruošti ir kasdieniam skanėstui, ir vaikų šventėms. Egzistuoja daugybė paruošimo variantų: su cukrumi, cinamonu, vanile, kokosų ar šokolado apvalkalu.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
- Cukrus – 120 g;
- Pienas – 75 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Kiaušinio trynys – 1 vnt;
- Vanilinis cukrus – 15 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 500 g;
- raugas – 17 g.
Papuošimui skirti ingredientai:
- Sviestas – 50 g;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas.
„Purių triušiukų” sausainių paruošimas:
Sumalkite varškę iki vientisos masės, supilkite į ją pieną, kiaušinio trynį ir cukrų, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, sudėkite kiaušinio trynį, vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite
. Į atskirą dubenį persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į varškės masę.
Padalykite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į 2-3 cm storio sluoksnį.
Iš tešlos išpjaukite sausainius, geriau naudoti zuikio formos formeles.
Sausainius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Paruoštus sausainius patepkite ištirpintu sviestu
. Sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą. Kiekvieną sausainį įmerkite į mišinį.
Gauti sausainiai yra aromatingi minkšti purūs „Fluffy Bunny” sausainiai. Tai puikus skanėstas Velykoms.