Raugintų kopūstų paplotėliai – skanus ir sotus patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir turtingas namų tradicijų skonis. Rauginti kopūstai yra vienas populiariausių slavų virtuvės ingredientų, garsėjantis būdingu rūgščiu skoniu ir naudingomis savybėmis
. Raugintų kopūstų fritatų gaminimas leidžia ne tik paįvairinti valgiaraštį, bet ir panaudoti kopūstų likučius, todėl jie yra ekonomiškas pasirinkimas. Tokios bulvytės dažnai ruošiamos šaltomis žiemos dienomis, kai norisi ko nors šilto ir maistingo. Jie puikiai tinka patiekti su grietine, česnakiniu padažu arba tiesiog su trupučiu sviesto.
Sudedamosios dalys: 1:
- Reikės: raugintų kopūstų – 500 g;
- grietinė – 2 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 10 valg;
- sodos – 1 valgomasis šaukštelis;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Lietinių su raugintais kopūstais paruošimas:
Iš kopūstų pašalinkite skysčio perteklių ir lengvai supjaustykite mažesniais gabalėliais. Į raugintus kopūstus įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir sodą, išmaišykite.
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir taip pat sudėkite į kopūstus, išmaišykite. Palaipsniui į masę suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą
. Į keptuvę
supilkite
augalinį aliejų ir šaukštu formuokite nedideles porcijas paplotėlių
.
Svarbu, kad apkepai aliejuje būtų iki pusės.
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite paprastas ir kartu sočias bulvytes su raugintais kopūstais. Tai geras būdas paįvairinti savo mitybos racioną biudžetiniu patiekalu.