Receptas iš mano močiutės „kulinarijos knygos“: Saldžioji vanilė su kefyru
Mamos skonis visiškai kitoks!
Sudedamosios dalys:
– 0,5 l kefyro
– 2 kiaušiniai
– 4 šaukštai. šaukštai cukraus (pasirodo, nelabai saldu, jei norite saldžiau, įberkite daugiau)
– 3–4 šaukštai. šaukštai augalinio aliejaus
– 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
– 0,5 arbatinio šaukštelio sodos (gesinimo)
– apie 5-6 puodeliai miltų (jei tešla limpa prie rankų, įberkite daugiau)
– nebūtina – vanilinio cukraus arba cinamono
Paruošimas:
1. Užminkykite minkštą tešlą (bet tokią, kad ji neliptų prie rankų), uždenkite ir palikite 20 minučių.
2. Tada pabarstykite stalą miltais, iškočiokite stačiakampį sluoksnį, ne plonesnį kaip 1 centimetras (jei norite plonos šukės, tada iškočiokite plonesnę).
3. Iškirpkite sluoksnius į mažus stačiakampius, išpjaukite skylę viduryje ir per ją įsukite vieną šakės galą.
4. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje. Turėtų būti pakankamai aliejaus; jei reikia, galite po truputį įpilti aliejaus.