Saldžiarūgščiai pomidorai žiemai: geriausias receptas. Kiekvieną sezoną uždarau tokius pomidorus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kodėl žmonės sugalvojo marinuoti pomidorus? Ši daržovė gana greitai genda. XVIII a. šaldytuvai buvo naudojami ne visur, todėl pomidorus buvo sunku kaip nors laikyti. Pomidorus pradėta ruošti pagal technologiją, panašią į agurkų ruošimą žiemai, t. y. marinuoti

. Nuostabu, kad marinuoti pomidorai ir toliau išlaikė daug naudingų medžiagų ir mikroelementų.

Verta plačiau papasakoti, kaip galima skaniai marinuoti pomidorus namuose.

Marinuotų pomidorų ingredientai:

  • pomidorai – kiek jų tilps į 1 litro talpos stiklainį;
  • česnako – 1 skiltelė į stiklainį;
  • garstyčių sėklų – 1 šaukštelis su šlifuokliu stiklainyje;
  • kalendros – 1/3 šaukštelio stiklainyje;
  • juodųjų pipirų žirnelių – 6 vnt. stiklainyje;
  • kvapiųjų pipirų žirnelių – 2 vnt. stiklainyje;
  • lauro lapų – 1 vnt. stiklainyje;
  • krapų agurkas – 1 valgomasis šaukštas stiklainyje;

1 litro marinato ingredientai:

  • vandens – 1 litras;
  • druskos – 2 valg;
  • cukraus – 8 šaukštai;
  • 70 % acto – 2 šaukštai.

Marinuotų pomidorų paruošimas:

Pomidorus kruopščiai nuplaukite. Į stiklainį įdėkite česnako skiltelę, garstyčių sėklų, kalendros, juodųjų pipirų grūdelių, raudonėlio pipirų, lauro lapų ir krapų.

Кисло-сладкие помидоры на зиму: лучший рецепт. Такие томаты закрываю каждый сезон

Nuo pomidorų pašalinkite kotelius ir sudėkite juos į stiklainį. Supilkite į stiklainį su pomidorais statų verdantį vandenį, uždenkite dangteliu ir palikite 20 minučių.

Į puodą

supilkite

vandenį, litrą vandens užpilkite druska ir cukrumi nurodytomis proporcijomis. Į skystį supilkite actą, užvirinkite. Supilkite marinatą į stiklainį, sandariai uždenkite dangteliu

. Belieka stiklainį apversti ir palaukti, kol atvės.

REKOMENDUOJAME:  Garsusis prancūziškas pyragas: neįtikėtinai minkštas, purus ir drėgnas. Mėgstamiausias močiutės receptas

Кисло-сладкие помидоры на зиму: лучший рецепт. Такие томаты закрываю каждый сезон

Tokie pomidorai būna saldžiarūgščiai, sultingi ir švelnūs.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku
X