Salotos dažnai skirstomos į kelias kategorijas – šventines ir kasdienes. Pirmajai salotų rūšiai priskiriami patiekalai su daugybe ingredientų ir sudėtingais ilgais receptais. Įprastinės salotos paprastai yra lengvos ir jų sudėtyje yra biudžetinių produktų.
Toks skirstymas, žinoma, patogus
.
Tačiau kartais nesinori ruošti daug sudėtingų salotų net ir skambiausioms šventėms. Tokiu atveju į pagalbą ateina universalios salotos. Jų galima pasigaminti ir svečiams, ir sau vakarienei. Jų sudėtyje nėra brangių produktų, o gaunasi puikios.
Verta pateikti vienos iš šių salotų receptą
.
Salotų „Grazia” ingredientai:
- Vištienos filė – vnt;
- sūris – 30 g;
- pomidorų – vnt;
- krapų – ryšulėlis;
- džiūvėsėlių – 30 g;
- druskos – žiupsnelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Grazia” paruošimas:
Išvirkite pasūdytame vandenyje vištienos filė, kol bus paruošta, supjaustykite ir padalykite į nedidelius pluoštus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite dubenyje su vištienos filė
. Pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į salotas. Susmulkinkite krapus, kartu su džiūvėsėliais sudėkite į salotas. Salotas pasūdykite ir pabarstykite pipirais, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Taip galite greitai paruošti salotų sau ir svečiams.
Jei reikia didesnės porcijos, tiesiog padvigubinkite ingredientų kiekį.