Šį receptą aš visada patariu naujokams virėjams: jis visada pasirodo esąs sėkmingas ir skanus, paruoštas iš paprasčiausių produktų, kuriuos visada turi kiekviena šeimininkė.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt.;
- cukrus, 210 g;
- miltai, 150 g;
- Obuoliai, 5 vnt.
Paruošimo procesas
Forma yra padengta pergamentu.
Obuoliai nėra valomi ir supjaustomi griežinėliais tiesiai į pelėsį.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanilinu, plakti iki spindesio su maišytuvu. Geriau pilti dalį į Saarą, kad jis ištirptų greičiau ir masė būtų gerai plakta. Geriau plakti ilgą laiką, kad sausainiai pasirodytų sodrūs ir minkšti.
Miltai persijojami ir pilami į kiaušinių masę, gerai sumaišykite masę su pečių ašmenimis. Stenkitės netrukdyti bandymo oro būklei ir nesikiškite. Jei sumaišote su maišytuvu, tada tik nedideliu greičiu.
Jei bijote, kad tešla nepakils taip, kaip reikia, įveskite 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
Mes pilame tešlą ant obuolių, bandydami juos užpildyti tolygiai.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
Nuimkite formą, pasukite šarlotą taip, kad obuolių įdaras būtų viršuje.
Aušinamas šarlotas pabarstomas cukraus pudra.

Minkštas, švelnus, kvapnus, su nuostabiu įdaro šarlotu, puikus papildymas arbata.


