Šiam nuostabiam marinatui užtenka 1–2 valandų, o mėsa taps minkštesnė ir sultingesnė. Pomidorų marinate iešmelius galima marinuoti mažiausiai 20 minučių. Svarbiausia nepamiršti jų energingai apversti.
Jums reikės:
- Kiauliena 1,3 kg
- Pomidorų marinatas 180 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Mėtų 30 g
- Raugerškis 2 vnt.
- Petražolės pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Pita
Gamyba:
Ideali mėsa minkštiems ir sultingiems kebabams yra kiaulienos sprandinė. Mėsą supjaustykite maždaug 3 x 4 cm dydžio gabalėliais, nulupkite svogūną ir gerai nuplaukite žalumynus.
Be mėtų ir petražolių, rekomenduojame naudoti raugerškį. Jis papildys aromatų spektrą saldžiais ir rūgščiais atspalviais.
Susmulkinkite svogūną. Sudėkite juos kartu su žalumynais į dubenį. Supilkite pomidorų marinatą. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Paruoštą marinatą-tyrą užpilkite ant mėsos.
Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir palikite 1–2 valandoms. Jei turite laiko, galite palikti per naktį. Prieš kepdami suverkite paruoštus kiaulienos gabalėlius ant iešmelių.
Kepkite kebabus ant gerai įkaitintų anglių, kol suminkštės. Proceso metu įsitikinkite, kad mėsa nesudegs. Norėdami tai padaryti, nepatingėkite dažnai vartyti mėsos.
Patiekite gatavą mėsą su lavašu. Šašlykas greitai marinuojasi pomidorų marinate, bet gaunasi labai minkštas ir sultingas. Šiuo metu žalumynai suteikia mėsai viliojantį kvapą.
Labai skanu!