Aviečių sausainių pyragas – vienas iš labiausiai apetitą žadinančių ir lengvai pagaminamų saldumynų, kuriame traški sausainių tekstūra dera su rūgščiu šviežių aviečių sodrumu. Tai desertas, galintis akimirksniu pakelti nuotaiką ir priminti saulėtas vasaros dienas, kai soduose gausiai auga prinokusios avietės.
Biskvitinio pyrago gaminimas nereikalauja sudėtingų kulinarinių įgūdžių. Jis puikiai tinka ir patyrusiems virėjams, ir tiems, kurie dar tik pradeda įvaldyti kepimo pasaulį.
Biskvitinių pyragų su avietėmis išskirtinumas slypi begalinėse fantazijos galimybėse: galite eksperimentuoti pridėdami įvairių kremų, riešutų ar net šokolado. Pyragas patiekiamas su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais, todėl jis tampa tikru deserto šedevru.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: sausainiai – 250 g;
- aviečių uogienė arba džemas – 250 g;
- grietinėlės 33 % – 350 g;
- cukraus pudros – 50 g;
- greitai tirpstanti želatina – 10 g;
- Šaltas vanduo – 50 ml.
Pyrago su avietėmis paruošimas:
Į dubenėlį su želatina supilkite šaltą vandenį ir palikite išbrinkti. Grietinėlę plakite, kol šiek tiek sutirštės, pamažu į ją suberkite cukraus pudrą.
Toliau plakite grietinėlę iki grietinės konsistencijos. Želatiną ištirpinti mikrobangų krosnelėje, neužvirinti
. Į želatiną įdėti šaukštą grietinėlės, išmaišyti ir supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Sudedamąsias dalis suplakite mikseriu
. Biskvitus sudėkite ant formos dugno, aptepkite uogiene arba džemu. Ant uogienės sluoksnio dėkite kremą, paviršių ištepkite tolygiu sluoksniu.
Kremo sluoksnį uždenkite sausainiais, pakartokite sluoksnių tvarką.
Paskutiniai sluoksniai – sausainiai, viršų aptepkite likusia uogiene.
Šiuo metu desertą galite papuošti kapotu baltuoju šokoladu.
Desertinį tortą 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Rezultatas – turime gardų ir neįprastą desertinį tortą. Jis paruošiamas kuo greičiau ir nekepant biskvito.