Ananasų salotos yra ne tik gardus, bet ir ryškus patiekalas, kuris tikrai taps jūsų šventinio stalo dėmesio centru. Jos išsiskiria ne tik patrauklia išvaizda, bet ir neįtikėtinu sultingumu bei švelnumu. Šios salotos puikiai tinka bet kokiai šventinei puotai, ypač Naujųjų metų šventėms.

Sudedamosios dalys:
- 230 g vištienos filė;
- 230 g pievagrybių;
- 100 g kietojo sūrio;
- 200 g ananasų;
- 4 kiaušiniai;
- 1 svogūnas;
- 1 maža ryšelis žalių svogūnų;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- 30 g smulkintų graikinių riešutų;
- 25 graikinių riešutų puselės papuošimui;
- 4 šaukštai majonezo;
- svogūnai ir morkos sultiniui;
- druska, pipirai

Galite naudoti šviežius arba konservuotus ananasus. Sūris turėtų būti lengvai sutarkuojamas, o vietoj pievagrybių galima naudoti kitus grybus. Kiaušinius ir vištienos filė geriausia išvirti iš anksto, kad jie spėtų atvėsti prieš verdant.
Norėdami paruošti sultinį, užpilkite vištienos filė vandeniu, kol ji bus visiškai apsemta. Kai vanduo pradės virti, išimkite vištieną ir sudėkite svogūną, morką ir juoduosius pipirus. Troškinkite vištieną ant silpnos ugnies 20–25 minutes, įberdami druskos 10 minučių prieš išvirimą. Išvirus, leiskite vištienai atvėsti sultinyje.

Kepkite grybus keptuvėje su sviestu, kol išgaruos visas skystis. Pagardinkite grybus druska pagal skonį.
Vištienos filė ir kiaušiniai supjaustomi mažais kubeliais, o ananasas (jei šviežias) nulupamas ir supjaustomas mažais gabalėliais. Nuo ananaso ir grybų taip pat kiaurasamčiu nupilamas skysčio perteklius. Sūris smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su kiaušiniais bei majonezu, suformuojant pagrindą kitam salotų sluoksniui. Vištiena pagardinama majonezu, jei pageidaujama, galima įdėti šiek tiek pipirų.

Salotoms papuošti graikinius riešutus perlaužkite per pusę. Likusius riešutus sumalkite trintuvu arba mėsmale.
Pradėkime ruošti salotas. Pirmiausia ant ovalo formos lėkštės sudėkite keptus grybus, tada vištienos filė. Palaipsniui formuokite salotas į ananaso formą. Kitas sluoksnis – ananaso gabalėliai. Sūrio ir kiaušinio mišinys, sumaišytas su majonezu, padengia visas salotas, įskaitant šonus. Majonezo tinklelis ir riešutų puselės viršuje primena ananaso žvynus, o laiškiniai svogūnai simbolizuoja vaisiaus kotelį.

Geriau patiekti gatavas salotas nedelsiant, nes ananasai pradės išskirti sultis, kurios kaupsis indo apačioje.
