Šiandieninis pomidorų trąšų receptas patiks visiems natūralios žemdirbystės šalininkams. Ši trąša yra visiškai natūrali, joje yra reikiamo fosforo ir daug makro- bei mikroelementų, kuriuos augalai mielai virškina.
Kažkodėl daugelis žmonių šią trąšų rūšį ignoruoja, tikriausiai dėl jos kvapo, bet veltui. Ant žuvies užpilų užauga patys nuostabiausi pomidorai tuo įsitikinau ne tik aš, bet ir daugelis daržininkų. Prieš daugelį šimtmečių Nilo pakrantėse darbininkai suprato, kad į duobę su augalais reikia įdėti žuvų, ir derlius padvigubėjo! Ir dar vienas pavyzdys: tikriausiai esate girdėję apie žuvų miltus, jie gaminami tik iš žuvų atliekų ir laikomi viena veiksmingiausių ir maistingiausių trąšų augalams.
Pasigaminti užpilą labai paprasta, paimkite kilogramą žuvų, palaikykite 10 litrų vandens 5-7 dienas. Geriausia imti nedideles žuvis, pavyzdžiui, žiobrius, šprotus arba upines baltas žuvis. Taip pat galite per žiemą ar pavasarį sukaupti žuvų galvų, pelekų ir kitų atraižų, sudėti jas į šaldiklį.
Pomidorai tiesiog dievina žuvų galvas, ant jų užauga labai daug. Kai užpilas 5-7 dienas pastovi šilumoje, jis stipriai kvepia ir fermentuojasi – tada pašaras jau paruoštas. Atskieskite vandeniu santykiu 1:1, t. y. 10 litrų užpilo praskieskite 10 litrų vandens ir kiekvieną pomidorą po 2 litrus palaistykite po šaknimis. Šį tręšimą darau liepos ir rugpjūčio 1 kartą, pomidorai greičiau auga ir noksta.