Širdingi pyragai su nuostabiu receptu. Skanūs, naminiai: kiekviena namų šeimininkė svajoja juos gaminti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jautienos paplotėliai yra sotūs ir universalūs kepiniai, tinkami tiek namuose, tiek už jų ribų. Jų pagrindą sudaro mielinė arba nerauginta tešla, kuri kepant tampa minkšta ir rausva, o viduje išlieka minkšta.

Į kapotos arba vyniotos jautienos įdaras gali būti papildytas svogūnais, prieskoniais, kartais daržovėmis, todėl skonis tampa išraiškingesnis. Dėl didelio kaloringumo ir maistingumo šie pyragėliai puikiai malšina alkį

ir gali būti patiekiami tiek karšti, tiek šalti – patogūs, skanūs ir naminiai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Jautiena – 1 kg;
  • svogūnas – 300 g;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 70 g;
  • sviestas – 20 g.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • sviestas – 70 g;
  • grietinė – 300 g;
  • baltymai – 1 vnt;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • rauginimo medžiaga – 1 šaukštelis;
  • sodos – ½ šaukštelio;
  • druskos – 1 šaukštelis.

Jautienos paplotėlių paruošimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite arba pertrinkite per mėsmalę.

Keptuvėje ant augalinio ir sviesto aliejaus pakepinkite svogūną, sumaišykite jį su paprika ir maltais juodaisiais pipirais. Į kepintus svogūnus sudėkite maltą mėsą ir apkepkite

. Mėsą kepkite po dangčiu apie 7 minutes.

Toliau kepkite maltinukus, kol išgaruos drėgmė

.

Tešlai sviestą sumaišykite su miltais ir išminkykite iki kreminių trupinių

.

Į tešlą suberkite kepimo miltelius, druską ir sodą

ir

REKOMENDUOJAME:  Tortas su beeringe ir uogų įdaru. Pats skaniausias pyragas, kokį tik esu ragavusi: kaip gaila, kad niekada anksčiau taip neragavau.

išmaišykite

. Išplakite kiaušinį ir baltymus, supilkite juos į tešlą, tada sudėkite grietinę ir išminkykite elastingą minkštą tešlą.

Įdarą pasūdykite, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Tešlos gabalėlius iškočiokite į 2-3 mm storio lakštus, padalykite juos į 10 cm tortilijas

.

Į kiekvieną riestainį įdėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus.

Сытные пирожки по сказочному рецепту. Вкусно, по-домашнему: каждая хозяйка мечтает их приготовить

Sudėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Сытные пирожки по сказочному рецепту. Вкусно, по-домашнему: каждая хозяйка мечтает их приготовить

Aptepkite paplotėlius kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol taps auksiniai.

Сытные пирожки по сказочному рецепту. Вкусно, по-домашнему: каждая хозяйка мечтает их приготовить

Gausite aromatingus mėsos paplotėlius. Tai geras paplotėlių receptas, kuris tiks kiekvienai šeimininkei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku