Uogų pyragas yra universalus ir jaukus desertas, kuris dėl savo ryškaus skonio ir aromato užkariavo daugelio širdis. Jį galima rasti ant stalų bet kuriuo metų laiku, tačiau jis ypač populiarus vasaros mėnesiais, kai uogos žydi. Uogų pyragas – tai ne tik saldus patiekalas, bet ir būdas mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, kuriuose gausu vitaminų ir maistingųjų medžiagų.
Uogų pyrago pagrindas gali būti įvairus – nuo trapios tešlos, sluoksniuotos tešlos iki biskvito, todėl kiekvienas gali rasti sau tinkamiausią. Tokios uogos kaip avietės, mėlynės, braškės, vyšnios ar gervuogės ne tik suteikia pyragui gardų skonį, bet ir ryškias spalvas. Uogų saldumas puikiai dera su lengvu rūgštumu ir sukuria harmoningą skonių ir tekstūrų derinį.
Uogų pyrago kepimas – puikus būdas praleisti laiką virtuvėje, suburiant šeimą ir draugus bendram tikslui. Be to, šis desertas yra universalus: jį galima patiekti ir prie arbatos, ir kaip desertą ant šventinio stalo.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 150 g;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Pienas – 150 ml;
- Miltai – 300 g;
- Kepimo milteliai – 15 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Jogurtas – 120 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- uogos – 150 g.
Uogų pyrago paruošimas:
Kiaušinius su druska, klasikiniu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki purių putų. Į masę
supilkite
pieną ir augalinį aliejų, toliau plakite, kol produktai susijungs.
Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
24×24 cm kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
Įdarui kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu, supilkite jogurtą
.
Tešlos paviršių ištepkite mišinio salelėmis
. Tarp kremo salelių sudėkite uogas.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Rezultatas – skanus, kvapnus uogų pyragas. Šiam receptui galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas.
.