Skanus ir gaivus! Tikras turkiškas limonadas be virimo: puikiai tinka troškuliui numalšinti karštomis vasaros dienomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Turkiškas limonadas yra ne tik gaivus gėrimas, bet ir tikras Turkijos vasaros svetingumo ir jaukumo simbolis. Karštomis dienomis jis patiekiamas beveik kiekvienuose namuose, kavinėse ir šventėse – per šeimos vakarienę, iškylą gamtoje ar pobūvį.

Lengvas, gaivus ir aromatingas turkiškas limonadas savo švelnesniu skoniu, išraiškingomis citrusinių vaisių natomis ir ypatingu paruošimo būdu prilygsta klasikiniams europietiškiems variantams.

Turkiškas limonadas tradiciškai gaminamas namuose rankomis, dažnai dideliais kiekiais ir atšaldomas stikliniuose ąsočiuose ar buteliuose.

Jis ne tik malonaus skonio, bet ir gaivus, žvalinantis, ypač su ledu ir šviežiomis mėtomis.

Sudedamosios dalys:

  • citrinos – 4 vnt;
  • apelsinas – 1 vnt;
  • cukraus – pagal skonį;
  • mineralinis vanduo – 3 litrai.

Turkiško limonado paruošimas:

Sutarkuokite apelsino ir citrinos žievelę. Į žievelę suberkite cukrų ir sutrinkite jį su žievele

. Išspauskite apelsinų ir citrinų sultis, supilkite

jas

į cukrų ir žievelę. Į mišinį supilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite

. Supylę limonadą į ąsotį, perkoškite jį per sietelį. Taip iš gėrimo pašalinsite likusią žievelę.

Вкусный и освежающий! Настоящий турецкий лимонад без варки: прекрасно утоляет жажду в жаркие летние дни

Вкусный и освежающий! Настоящий турецкий лимонад без варки: прекрасно утоляет жажду в жаркие летние дни

Paruošti limonadą taip pat pavyks iš gazuoto vandens. Paruošus į stiklines galima įdėti mėtų lapelių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku