Plokštiniai kefyro su žaliaisiais svogūnais ir šviežiomis žolelėmis – skanu, sotu ir labai kvapnu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kefyro, 500 ml;
– kiaušinio, 1 vnt.
; – žalių svogūnų ir žolelių ant gero ryšulio
; – miltų, 200-230 g;
– druskos, pipirų; –
sodos, pusės šaukštelio
; – sviesto
.
Kepimo procesas
Žaliuosius svogūnus ir žoleles smulkiai supjaustykite
. Kiaušinį su druska suplakite plaktuvu
ir supilkite
sodą, išmaišykite.
Supilkite kambario temperatūros kefyrą ir išmaišykite
. Persijokite miltus ir supilkite juos į mišinį, išminkykite iki vientisos masės
.
Patarimas: miltus pilkite dalimis – tešla turi būti tiršta, kaip fritiūriams, bet ne prikimšta miltų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, nei nurodyta recepte.
Į tešlą supilkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir žoleles ir išmaišykite
. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pilkite po šaukštą ar du tešlos.
Kepkite, kol apkeps iš abiejų pusių ant mažos ugnies
.
Kai apversite plokštainį į kitą pusę, tada uždenkite dangčiu, kad jis gerai iškeptų viduje.
Patarimas: prieš kiekvieną naują tešlos partiją keptuvę patepkite sviestu.