Skanus naminis pyragas be miltų. Erdvi beza ir aksominis kremas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beformis tortas – puikus ir erdvus desertas, kuris tampa tikra bet kurio stalo puošmena. Šį tortą, kuriame puikiai dera lengvumas ir saldumas, sudaro traškios, bet švelnios bezė sluoksniai, todėl jis yra unikalus konditerijos meno pasaulyje. Iš plaktų kiaušinių baltymų ir cukraus pagaminta bezė pasižymi rafinuota tekstūra, leidžiančia sukurti nepakartojamą skonio pojūtį.

Bezės istorija siekia daugelį šimtmečių ir yra kilusi iš Europos virtuvės, kur šis saldus skanėstas išpopuliarėjo tiek tarp namų šeimininkų, tiek tarp profesionalių konditerių. Vis dėlto meringue pyragas ypač mėgstamas ir gerbiamas Rusijos ir Rytų Europos kulinarijos tradicijose. Jis puikiai tinka bet kokiai progai – gimtadieniui, vestuvėms, metinėms ar tiesiog susitikimui su draugais.

Pyragų ingredientai:

  • Kiaušinių baltymai – 10 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus pudros – 240 g;
  • kukurūzų krakmolo – 50 g;
  • graikiniai riešutai – 400 g.

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinių tryniai – 10 vnt;
  • cukraus pudros – 160 g;
  • pieno – 100 ml;
  • sviestas – 200 g;
  • kakavos – 1 valgomasis šaukštas.

Bežemių pyrago paruošimas:

Į kiaušinių baltymus supilkite druską, cukraus pudrą ir plakite nedideliu maišytuvo greičiu, palaipsniui didindami greitį. Baltymus plakite apie 7-8 minutes, kol

susidarys

standžios viršūnėlės

. Graikinius riešutus smulkiai supjaustykite peiliu. Į baltymus supilkite krakmolą ir atsargiai išmaišykite iš apačios į viršų

. Supilkite riešutus į beeringą, išmaišykite ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite berneles 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje

REKOMENDUOJAME:  Charlotka "iš nieko" per 30 minučių. Paprastas skanaus arbatos pyrago receptas

. Kremui į trynius suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite pieną, toliau plakite, supilkite į keptuvę aukštomis sienelėmis

. Keptuvėje kremą virkite, kol sutirštės, apie 7-8 minutes, tada perkelkite į dubenį, kad atvėstų. Nepamirškite uždengti maistine plėvele

. Sviestą išsukite iki baltumo ir pamažu į jį sudėkite kremo pagrindą. Po to į kremą supilkite kakavą ir dar kartą išsukite iki vientisos masės

. Tortą padalykite į 3 lygias dalis, kiekvieną jų aptepkite kremu, sumontuokite tortą. Torto šonus aptepkite kremu ir apibarstykite likusia beze.

Вкусный домашний торт без муки. Воздушное безе и бархатный крем

Palikite tortą šaldytuve porai valandų, kad įsigertų. Gausite paprastą naminį tortą be miltų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku