Struli yra paprastas ir labai skanus patiekalas, kartais vadinamas „tinginių koldūnais”. Iš
tikrųjų struli yra supaprastinta klasikinių koldūnų versija, pagaminta be sudėtingo formavimo, todėl gaminimo procesas yra daug greitesnis ir lengvesnis.
Pagrindinė struli idėja – pakeisti tradicinį koldūnų formavimo procesą greitai suformuojant patiekalą iš tų pačių ingredientų, tačiau įdedant kuo mažiau pastangų.
Struli yra puikus sprendimas mėgstantiems gaminti maistą namuose, bet nenorintiems sugaišti daug laiko ilgam paruošimui. Šis patiekalas tinka ir šeimos vakarienei, ir šventiniam stalui, išlikdamas nebrangus ir labai skanus.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- vandens – 125 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druska – 1/2 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- bulvės – 2 vnt;
- vanduo – 100 ml;
- druskos – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- aštrioji paprika – ¼ vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- pomidorų tyrė – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio.
Strulių paruošimas:
Į miltus įmuškite duobutę, suberkite druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir augalinį aliejų, išmaišykite. Elastingą tešlą iš pradžių išminkykite mentele, o paskui rankomis ant stalo.
Įdarui į maltą mėsą sutarkuokite bulves ir svogūnus, įberkite druskos, supilkite vandenį ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Smulkiai
supjaustykite morkas ir sudėkite prie svogūnų, pakepinkite. Smulkiai supjaustykite aštriąją papriką ir česnaką, suberkite į kepintas daržoves, sumaišykite.
Iškočiokite tešlą į 40×40 cm dydžio lakštą, ant jo
sudėkite
maltą mėsą, nesiekiančią 1-2 cm krašto. Į daržoves sudėkite pomidorų tyrę, įberkite druskos ir išmaišykite.
Tešlą su malta mėsa susukite į ritinį su įdaru viduje, padalykite ritinį į 8-10 dalių. Sudėkite suktinukus į daržovių mišinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 min. ant silpnos ugnies.
Iškepus strulius galima pabarstyti žolelėmis. Tai puikus įprastų koldūnų pakaitalas.