„Sovietinė nuotaka“: šio subtilaus ir nebrangaus pyrago receptą iš lūpų į lūpas perduodavo SSRS namų šeimininkės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietiniai pyragai – receptus lengva pamesti, bet skonis nepamirštamas. Jie ant stalo atsirasdavo tik per didžiąsias šventes: Naujuosius metus, gimtadienius, vestuves, pirmagimio gimimą… Visa tai buvo tokio masto įvykiai. Prisiminkime kartu su Life.ru „Sovietinės nuotakos“ pyragą.

„Sovietinė nuotaka“ – tai sovietinis pyragas, kuris ne kartą gelbėjo didžiulės socialistinės šalies namų šeimininkes nuo finansinių sunkumų. Jis tikrai nebrangus. Jam net nereikia miltų ar želatinos. Ingredientai paprasti ir skanūs, tačiau „Nuotakos“ paruošimas reikalauja tam tikrų įgūdžių. Sovietinės močiutės recepto ir kitų taisyklių išmoko iš savo motinų, kurios savo ruožtu jas išmoko iš mūsų sovietinių močiučių močiučių. Trūkumo metu „Sovietinė nuotaka“ teikė džiaugsmo kiekvienai šeimai. Apie šį pyragą papasakosime šiame straipsnyje.

„Sovietinė nuotaka“ – kaip atsirado šis tortas ir kodėl jis gavo tokį pavadinimą?

Sovietinė konditerijos pramonė paveldėjo ikirevoliucinius fabrikus. „Bolševikų“, „Raudonojo spalio“ ir „Babajevskio“ – vienos pirmųjų sovietinių konditerijos fabrikų – anksčiau buvo žinomos skirtingais pavadinimais ir privačios. Tačiau iki 1961 m., praėjus 20 metų po Didžiojo Tėvynės karo, buvo pastatyta daug daugiau tokių originalių sovietinių fabrikų. Jos pradėjo gaminti pigesnius saldumynus, mažiau pretenzingus nei anksčiau. Pavyzdžiui, valdant Stalinui.

O štai ką 1969 m. rašė sovietinis žurnalas „Visuomenės maistas“: „Pastoracinis saldumas, pretenzingumas ir rėksmingumas, kurie iki šiol karaliavo konditerijos parduotuvėse, dabar užleido vietą naujam teminiam turiniui gaminių dizaine. Pavyzdžiui, Leningrado miltų konditerijos fabrikas sukūrė tortus pavadinimu „Nuotaka“, „Jaunikis“ ir „Cirkas“. Juose nėra nieko saldžiai beskonio. Elegantiškas ovalus „Nuotakos“ tortas yra visas baltas. Jis papuoštas įvairaus dydžio baltomis rožėmis. „Jaunikis“, šiek tiek panašus į ankstesnį tortą, dominuoja tamsios spalvos. Apvalus „Cirko“ tortas papuoštas klounų figūrėlėmis

Oho! Pasirodo, tortas „Sovietinė nuotaka“ turi „Sovietinio jaunikio“ versiją, ir abu buvo išrasti toje pačioje vietoje kaip ir tortas „Cirkas“… Bet ne taip paprasta. Tortas „Nuotaka“ galėjo būti išrastas septintajame dešimtmetyje Leningrade ir greičiausiai ten taip pat buvo gaminamas. Tačiau trūkumo laikais tos „Nuotakos“ nebuvo taip lengva gauti. Pavyzdžiui, „Tatarstanas“ buvo normuojamas . Ar manote, kad „Nuotaka“ buvo prieinamesnė? Vargu, turint omenyje, kad KGB slėpė Stolichno graminius kiekius . Tačiau „Sovietinė nuotaka“ nėra visai fabrikinis tortas. Tai tikras liaudies desertas, gimęs laikais, kai nieko kito nebuvo lengva gauti. Ir ar tai įvyko prieš „Nuotakos“ torto išradimą, ar po jo, istorija tyli.

REKOMENDUOJAME:  Mano vyras norėjo tikrų kotletų. Jie patiekiami tik restoranuose: dalinuosi tinkamu receptu

Ko reikėjo sovietinės nuotakos tortui?

Todėl „Sovietinė nuotaka“, kurią prisimena dauguma sovietinių piliečių, galbūt nebuvo fabriko technologų produktas. Baltas tortas su rožėmis prieš biudžetą tausojantį naminį riešutų tortą… „Sovietinė nuotaka“, ko gero, yra gyvybingos liaudies konditerijos kūrybos pavyzdys. Ji įkūnija pačią Sovietų Sąjungos esmę. Tai socializmas – kiekvienas vaikas nusipelno atostogų, nepriklausomai nuo jo šeimos pajamų. Ingredientai yra kuo paprastesni ir prieinamesni.

Sovietinės nuotakos torto ingredientai

Norint pagaminti legendinį, švelnų, minkštą ir saldų pyragą „Sovietinė nuotaka“, jums tereikia saujelės ingredientų. Atminkite, kad jame nėra miltų ar želatinos! Dėl to desertas yra šiek tiek mažiau kaloringas. Tačiau štai ko „Sovietinė nuotaka“ pyrage būtinai turi būti .

  • Trys vištienos kiaušiniai;
  • Dvi stiklinės cukraus;
  • Trys šaukštai pieno;
  • Trys gramai vanilino;
  • Trys šimtai gramų sviesto;
  • Trys šimtai gramų graikinių riešutų.

Žingsnis po žingsnio receptas tortui „Sovietinė nuotaka“

Tačiau būkite pasiruošę: „Sovietinės nuotakos“ gaminimas nėra lengva užduotis. Šiam legendiniam SSRS tortui pagaminti reikia 180 minučių jūsų laiko. Taip, tai yra trys valandos. Tačiau rezultatai tikrai nenuvils! „Sovietinės nuotakos“ tortui pagaminti reikia trijų žingsnių. Kiekvienas žingsnis turėtų būti pagrįstas ankstesniu, ir yra viena labai, labai svarbi detalė. Pabandykite pasipraktikuoti, kad atliktumėte tai teisingai, arba paprašykite šiek tiek labiau patyrusio giminaičio pagalbos. Pradėkime!

Žingsnis po žingsnio morengo receptas tortui „Sovietinė nuotaka“

Morengas yra pagrindinis „Sovietinės nuotakos“ torto ingredientas; tai viso torto pagrindas. Būtent jis yra toks lengvas, subtilus ir erdvus. Štai žingsnis po žingsnio receptas, kaip pasigaminti morengą šiam sovietiniam desertui.

  1. Paimkite 3 kiaušinius.
  2. Kiaušinio baltymą atskirkite į trynį ir baltymą. Būkite atsargūs – jei trynys išbėgs, morengas bus sugadintas.
  3. Plakite 3 kiaušinių baltymus iki purumo, palaipsniui įberdami 1 puodelį cukraus.
  4. Masė tapo tiršta ir tūrinė – tai reiškia, kad morengas yra paruoštas.
  5. Paruoštą morengą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suformuokite apskritimą.
  6. Tada morengą reikia kepti pusvalandį 150 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Ne vieną, o tris kartus – pyragui reikia trijų sluoksnių. Antra orkaitė sutrumpintų laiką, ar ne?
REKOMENDUOJAME:  Daugiau jokių įprastų bulvinių blynų. Receptas iš mano vaikystės: skanūs bulvių kotletai

Žingsnis po žingsnio receptas torto „Sovietinė nuotaka“ glajui

Dabar, kai sukūrėme labai trapius ir trūkčiojančius „Sovietinės nuotakos“ torto sluoksnius, laikas gaminti glajų. Čia praverčia tryniai. Žemiau pateikiamas žingsnis po žingsnio biudžetui draugiško sovietinio torto glajaus gaminimo strategija.

  1. Supilkite trynius į nedidelį puodą.
  2. Į trynius įberkite 1 puodelį cukraus ir gerai išmaišykite.
  3. Į puodą supilkite 3 šaukštus pieno ir įberkite vanilės.
  4. Dabar reikia įjungti silpną ugnį, pastatyti ten indą ir nuolat maišyti turinį.
  5. Kai tik grietinėlė užvirs, nedelsdami nukelkite ją nuo viryklės ir nedelsdami įdėkite 300 gramų sviesto.
  6. Mums reikia vientisos ir homogeninės masės, todėl gautą masę reikia gerai išmaišyti.

„Sovietinės nuotakos“ torto surinkimas

Paslaptingiausia ir gražiausia viso sovietinio torto gamybos proceso dalis yra jo surinkimas! Mes jums išsamiai papasakosime, ką jums reikia padaryti .

  1. Tepkite kremą ant pirmojo sluoksnio. Svarbu jį tolygiai paskirstyti per visą paviršių.
  2. Ant viršaus uždėkite kitą torto sluoksnį. Vėl tolygiai paskirstykite kremą.
  3. Ant viršaus uždėkite paskutinį pyrago sluoksnį.
  4. Ant paskutinio torto sluoksnio užtepkite kremo ir juo aptepkite torto šonus.

Pabaiga. Be ko nebūtų pilnavertis tortas „Sovietinė nuotaka“

O dabar metas pagrindinei „Sovietinės nuotakos“ pyrago paslapčiai. Išimkite 300 gramų anksčiau paruoštų graikinių riešutų. Supjaustykite juos kuo smulkiau. Dabar pabarstykite riešutais SSRS pyrago viršų ir šonus. Mentele padės juos tolygiai paskirstyti. Pagaminta! Leiskite pyragui dvi valandas pastovėti vėsioje vietoje.

Jei nemėgstate graikinių riešutų, galite juos pakeisti bet kokiais kitais. Tačiau tai būtų tikrai prabangus sovietinis pyragas. Mažai tikėtina, kad paprastos namų šeimininkės iš skurdesnių SSRS regionų galėjo sau leisti anakardžių, brazilinių riešutų ar pistacijų. Ypač pistacijas labai sunku transportuoti. Tačiau kedro riešutai galėjo būti populiarūs Sibire.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku