Stiklinė varškės ir 15 minučių laiko. Lengvas varškės arbatos sausainių receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės sausainiai yra vienas mėgstamiausių ir lengviausiai paruošiamų saldžiųjų kepinių, kuriuose dera lengvumas ir sodrus skonis. Pridėjus varškės, sausainiai tampa minkšti, švelnūs ir kartu traškūs. Varškė ne tik suteikia kepiniams ypatingą tekstūrą, bet ir padaro juos sveikesnius, nes praturtina jų sudėtį baltymais ir kalciu.

Šie sausainiai puikiai tinka arbatos vakarėliams, svečiams vaišinti ar dienos užkandžiams.

Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų varškės sausainiai yra puikus pasirinkimas gaminant namuose, o receptų įvairovė leidžia eksperimentuoti su tokiais priedais kaip sultenės, riešutai ar vanilė.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: varškė – 350 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Sviestas – 180 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • Miltai – 380 g.

Varškės sausainių paruošimas:

Į dubenį su varške sudėkite minkštą sviestą, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir viską kruopščiai sutrinkite grūstuvu arba šakute. Į mišinį supilkite ½ miltų ir sodos bei pradėkite

minkyti. Į tešlą supilkite likusius miltus ir užminkykite tirštą, elastingą tešlą.

Tešlą išminkykite celofane ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą

.

Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į 5 mm storio

sausainių

lakštą ir

specialiomis formelėmis arba stikline išpjaukite sausainius. Sausainius mirkykite cukruje ir dėkite ant pergamentu išklotos

kepimo

skardos

. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

REKOMENDUOJAME:  Skanus tepinys ant duonos, kuriam tereikia 2 ingredientų. Išradingai paprasta ir greita

Стакан творога и 15 минут времени. Легкий рецепт творожного печенья к чаю

Gausite skanius sluoksniuotus sausainius. Tai geras kepimo variantas namų arbatos vakarėliui.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku