Pyragai – tai ne tik sotūs tešlos gaminiai su bulvių ar mėsos įdaru. Pyragai gali būti desertas, ir labai neįprastas. Svarbu mokėti tinkamai patiekti pyrago pavidalo kepinius, tada jis taps nepakeičiama arbatėlės dalimi. Pirmieji saldūs pyragai pradėti gaminti su obuoliais, nes šie vaisiai buvo plačiai paplitę visoje Europoje. Vėliau žmonės pradėjo kepti pyragus su uogomis….
Daugelyje šalių yra analogiškų įdarytų kopūstų receptų. Mėsos vyniojimo į kopūstų lapus tradicija yra gana sena. Dažniausiai šio recepto tendenciją galima atsekti Europoje, Kaukaze ir Rytuose . Pirmą kartą mėsą tokiu būdu pradėta gaminti Osmanų imperijoje. Iš ten receptas nukeliavo pas europiečius, kurie noriai perėmė įdarytų kopūstų gaminimo patirtį. Be kopūstų lapų, žmonės mėsą vyniojo…
Dabar salotas valgo maždaug pusė pasaulio gyventojų. Salotas lengva paruošti. Dauguma žmonių namuose visada turi visus ingredientus, iš kurių galima pasigaminti biudžetines salotas. Pavyzdžiui, iš daržovių ar vaisių. Verta suprasti, kiek salotos gali padėti susidoroti su avitaminoze. Nuolat vartojant salotas su burokėliais, sumažėja inkstų akmenų rizika ir pagerėja odos būklė. Valgant kopūstų salotas mažėja cukraus…
Kuo labiau artėja blynų savaitė, tuo daugiau žmonių renkasi įvairius blynų receptus. Tai teisinga, nes blynų savaitė svarbi tiems, kurie mėgsta laikytis tradicijų. Be to, tikima, kad kepdami blynus per Užgavėnes galime apsisaugoti nuo daugelio nemalonumų. Taip elgėsi mūsų protėviai. Blynai buvo kepami pagonybėje, kad įvairūs kataklizmai nesutrikdytų likusios metų dalies. Tiesa, tada blynai buvo…
Pirmą kartą apie pyragus žmonės sužinojo prieš 2000 metų. Iki šių dienų Italija ir Graikija vis dar varžosi dėl šalies, pradėjusios kepti pyragus, titulo. Faktas tas, kad archeologai tortų analogų randa ir Senovės Graikijos, ir Senovės Romos teritorijoje . Žinoma, Romos ir Graikijos tortas prieš 2000 metų buvo menkai panašus į tai, ką dabar vadiname…
Vienas įdomiausių konditerijos gaminių yra tortas. Būtent tortai visada buvo bet kurios šventės dėmesio centre. Daugelis šalių varžosi dėl istorinio pranašumo ruošiant šį gaminį . Archeologai patikina, kad tortas galėjo atsirasti tik toje šalyje, kuri savo laiku buvo labai turtinga. Faktas tas, kad tortams kepti net prieš 2000 metų reikėjo daugybės ingredientų. Todėl tortą galėjo…
Štai kuo galite laistyti žieminius česnakus pavasarį, kad plunksnos nepagelstų : ✅ 1. Amoniakas (amoniakas). Dozavimas: 2 valgomieji šaukštai 10 litrų vandens. Naudojimas: laistyti po šaknimis ryte arba vakare. Kodėl padeda: amoniakas yra greitai įsisavinamas azoto šaltinis. Pašalina azoto badą – pagrindinę lapų pageltimo priežastį. ✅ 2. Svogūnų lukštų antpilas Receptas: 2 saujas lukštų užpilkite…
Ant rožių krūmų dažnai pasirodo amarai, kurie ne tik sunaikina augalą, bet ir suteikia jam prastą išvaizdą. Padėtį padės ištaisyti paprastas amoniakas, kurio galima įsigyti vaistinėje . Kovai su juo reikia paruošti tirpalą . Sumaišykite porą šaukštų amoniako su nedideliu kiekiu vandens, čia pat įpilkite šiek tiek muilo, kad tirpalas priliptų. Supylę tirpalą į kibirą,…
Vynuoges, kaip ir daugelį kitų augalų, reikia tręšti. Šio augalo galima netręšti tik pirmaisiais jo gyvenimo metais. Rekomenduojama perskaityti, kada reikia tręšti vynuoges . Pumpurų brinkimo laikotarpiu į 1m2 sklypo su vynuogėmis supilkite 20 g amonio salietros. Vėliau šią vietą reikėtų išpurenti grėbliu. Prieš žydėjimą, t. y. gegužės pradžioje, vynuoges būtina patręšti 30 g amonio…
Burokėlių auginimas sklype teikia malonumą. Jis gerai auga savaime, gerai ir gerai sutaria su kaimynais. Šalia burokėlių sodinkite ridikėlius, salotas, pupeles, kopūstus, bulves, svogūnus, česnakus ir morkas. Tokie kaimynai netrukdys burokėliams augti, bet pagerins jų skonį ir derlių. Jei šie augalai augs šalia burokėlių, bus lengviau retinti lysves. Verta atsižvelgti į tai, kad nebūtina sodinti…
Viena iš piktžolių darže yra dilgėlės. Jos pradeda augti, kai tik nutirpsta sniegas. Ji auga labai greitai ir turi didelę šaknų sistemą, kurią ilgainiui sunku pašalinti. Dilgėlės taip pat gali įgelti žmonėms ir sukelti alerginę reakciją . Kaip visam laikui atsikratyti dilgėlių? Žemę, kurioje auga dilgėlės, nuplikykite verdančiu vandeniu. 30 % kalio druskos tirpalu nupurkškite…
3 didžiausios grėsmės rožėms: požymiai ir veiksmingas gydymas 🌹 1. Miltligė Požymiai: lapai, ūgliai ir pumpurai pasidengia pilku arba balkšvai pilku „miltuotu” sluoksniu.Kada pasireiškia: suaktyvėja šiltu ir sausu oru – nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio, tačiau pavasarį (balandžio pabaigoje-gegužės mėnesį) reikėtų užkirsti kelią jos atsiradimui.Prevencija ir gydymas: sisteminiais fungicidais (pvz., Miravis, Topzin M, Topaz, Magnicur…
Kada kasti svogūnus ir kaip juos tinkamai išdžiovinti, kad išliktų visą žiemą Laiku nukasti ir tinkamai išdžiovinti svogūnai yra raktas į gerą jų išsaugojimą. Pavėlavus iškasti arba pažeidus džiovinimo taisykles, svogūnai gali supūti arba pradėti dygti. Štai kaip nustatyti, kada tinkamas laikas kasti ir ką daryti toliau. Kada kasti svogūnus Pagrindiniai požymiai, rodantys, kad svogūnai…
🌹 „1 šaukštas į kibirą” liepą – ir rožės nenumeta pumpurų iki pat šalnų: kaip pasiekti 4 žydėjimo bangas Liepa rožėms yra labai svarbus mėnuo. Orai nepastovūs: tai karštis, tai lietus. O aktyvus žydėjimas išsekina krūmus. Jei jų nepamaitinsi, pumpurai greitai nukrinta. Kodėl liepa svarbi Vasaros vidurys – ne pats tinkamiausias laikas rožėms: dirva nuskurdusi,…
Saldūs ir sultingi burokėliai: kuo maitinti liepą ir rugpjūtį, kad derlius būtų puikus Liepa ir rugpjūtis – svarbus mėnuo burokėliams. Šiuo metu šakniavaisiai aktyviai priauga masės ir formuoja skonį. Nuo to, kaip dabar maitinsite augalus, priklausys derliaus saldumas, tankumas ir tvirtumas. Ko reikia burokėliams Kalis yra pagrindinis elementas, lemiantis saldumą ir tvirtumą. Dėl jo šakniavaisiai…
Kodėl rugpjūtį agurkai užauga „kabliukai” ir kaip to išvengti Rugpjūčio pradžioje agurkai dažnai pradeda deformuotis ir įgauna lenktą formą. Pagrindinė priežastis – kalio trūkumas dirvožemyje. Iki vasaros vidurio augalai aktyviai eikvoja šį elementą, ir jo atsargos išsenka. Kalis būtinas tinkamam vaisių formavimuisi, tolygiai jų formai ir sodriam skoniui. Padėtis dar labiau pablogėja : Nereguliarus arba…
Trąšos aksomantėms – nuolatinis ir sodrus žydėjimas Aksomantės – ryškios ir nepretenzingos gėlės, jau seniai pelniusios sodininkų meilę. Jos gražios, kompaktiškos ir nereikalauja sudėtingos priežiūros. Tačiau norint, kad augalai džiugintų nuolatiniu ir gausiu žydėjimu, jiems reikia šiek tiek padėti. 1 . Kada pradėti maitinti Jei sodinukas buvo pasodintas į derlingą dirvą, iki pumpurų pasirodymo trąšų…
Kaip padalyti ir išsaugoti bijūnų krūmus Laikas dalyti ir persodinti senus bijūnų krūmus bei sodinti naujus augalus ateina rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje. Šiuo laikotarpiu augalas jau deda atsinaujinimo pumpurus kitiems metams, tačiau naujos atžalos dar aktyviai neauga. Vėsūs ir drėgni rudens orai sukuria idealias sąlygas šaknijimuisi: bijūnas prisitaiko su minimaliu stresu prieš prasidedant žiemos…
Kaip kovoti su juodąja dėmėtlige ant rožių Problema:Liga pasireiškia tamsiomis dėmėmis ant lapų. Sezono pabaigoje, kai būna drėgniau ir vėsiau, liga plinta ypač greitai ir, jei laiku nesiimama priemonių, krūmas gali žūti. Natūralus sprendimas:Naudokite maltus kukurūzus . Jis atlieka dvi naudingas funkcijas: Pagerina drenažą, todėl dirva tampa mažiau drėgna, o tai apriboja sąlygas grybams. Atlieka…
Pagrindiniu Italijos patiekalu laikoma pica. Tačiau ne visi žino, kad iš pradžių pica buvo vargšų patiekalas. Tiesa ta, kad neturtingi žmonės neturėjo galimybės sočiai pavalgyti. Pinigų mėsai, daržovėms ir žuviai nebuvo randama. Todėl Italijos valstiečiai kepdavo neraugintą tešlą, kurią gausiai apibarstydavo įvairiais likučiais. Dažnai likučių būdavo randama gatvėje, kur praeidavo ir vaišindavosi elitas . Vėliau…




















