Aš nebegaminu paplotėlių, naudoju paprastas bulves. Koldūnai keptuvėje: skanu ir paprasta

Koldūnai – tai žiedo formos tešlos gaminys. Jie gali būti gaminami su įdaru arba be jo. NVS šalyse paprastai pyragėliai ruošiami apibarstyti cukraus pudra arba įdaryti uogiene, karamele ar šokoladu. Vakarų šalyse, ypač Amerikoje, pyragėliai vadinami koldūnais . Europos koldūnų receptas skiriasi, tačiau gaminio reikšmė išlieka ta pati. Tai desertas prie arbatos . Papasakosime, kaip…

Niekada nesu matęs paprastesnio lašišų recepto. Ačiū kaimynui Turčankai už idėją: 15 minučių ir viskas.

Menkė yra viena iš labiausiai paplitusių žuvų rūšių pasaulinėje jūros gėrybių rinkoje. Poliako filė paprastai yra nebrangi, tačiau sveika ir gana skani . Žuvyje yra daug Omega-3 rūgščių, kurios svarbios mūsų organizmui. Polinezijoje šių rūgščių yra labai daug. Todėl, esant jų trūkumui, rekomenduojama rinktis patiekalus iš polockų. Ir šią žuvį paruošti nėra sudėtinga. Reikia tik…

Maksas Gordejevas pamatė, ar Europai gresia didelis karas: ką sako Taro kortos

Molfaras sudarė ateities tvarkaraštį. Kiekvienas ukrainietis gerai žino, kas yra karas – mes visi kasdien gyvename nuolatinėje įtampoje, laukdami karinių veiksmų pabaigos savo šalies teritorijoje. Naujausios žinios baugina ir kelia nerimą, visi sako – Europa ruošiasi karui. Molfaras Maksas Gordejevas išskirtinai sakė, ar tikrai esame ant naujų sukrėtimų slenksčio. Ar Europoje kils karas – Taro…

Pūkuoti blynai ant vandens: net ne kiaušiniai. Penių receptas iš vaikystės

„Oladyi” – senovinis slavų patiekalas, kuris yra blynų protėvis. Spėjama, kad iš pradžių blynai buvo blyneliai, tik pūstesni ir mažesni. Ilgainiui blynų kepimo samprata keitėsi, o tai turėjo įtakos dviejų miltinių patiekalų atsiskyrimui. Blynai tapo plonais ir didelio skersmens plokštainiais, o lietiniai liko maži ir purios formos blynų analogai. Lietiniai buvo gaminami iš paprasčiausių komponentų…

Po šio recepto pamilsite moliūgus. Rudens pyragas „Saldūs personažai”

Daugeliui žmonių moliūgų pyragai asocijuojasi su rudeniu. Tiesa ta, kad šis pyragas tampa ypač aktualus rudens laikotarpiu. Tada prinoksta visos daržovės, įskaitant moliūgus . NVS šalyse moliūgų pyragai nėra tokie aktualūs kaip Europoje ir Amerikoje. Dažniau pyragai kepami, pavyzdžiui, su obuoliais. Tačiau verta pabandyti išsikepti moliūgų pyragą, nes tai ypatinga neįprasta kepimo rūšis. Jei neturėjote…

Karališkam desertui gaminti naudoju paprastas morkas. Zefyrai tik iš 3 ingredientų

Daug žmonių žino, kaip iš morkų gaminti įvairius patiekalus. Iš tiesų morkos yra viena populiariausių daržovių rinkoje. Be morkų neįsivaizduojamos sriubos, daugelis salotų ir kitų patiekalų. Tai puikus priedas prie mėsos, žuvies ir kitų daržovių. Tačiau morkos dažniausiai laikomos niekuo neišsiskiriančia daržove. Ji neatlieka pagrindinio vaidmens patiekalų receptuose . Kai kurie, matyt, tiesiog nežino desertų…

Pasigailėsite, jei to nepadarysite tokiu būdu. Žieminės morkos stiklainiuose: paruošimas bet kokiems patiekalams

Vaikams nuo vaikystės pasakojama apie naudingas morkų savybes. Morkos yra daugelio naudingų medžiagų, padedančių organizmui tinkamai funkcionuoti, šaltinis. Be kita ko, vienas iš svarbių morkų privalumų yra tas, kad jos gerina regėjimą . Dėl visų teigiamų morkų savybių ši daržovė tampa nuobodi, jei vartojama žalia. Sriubose ir antruosiuose patiekaluose morkos nėra itin pastebimos, nors ir…

Mano uošvė išmokė mane gaminti be miltų. Skanių mėsos pyragų receptas: mano vyras kasdien prašo, kad juos pagamintume.

Mėsos pyragai laikomi klasika beveik visose pasaulio virtuvėse. Istoriškai mėsos pyragai yra pirmieji žmonių pyragai su įdaru. Tiesa, iš pradžių pyragas buvo gaminamas nevalgomas. Jis buvo naudojamas mėsos produktams gabenti kelyje. Vėliau mėsos pyragai pradėti gaminti iš valgomos tešlos. Žmonės suprato, kad taip galima daug greičiau pasisotinti. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti mėsos pyragus. Mėsos pyragų…

Daug geriau nei Shuba. Salotos per 2 minutes: jei turiu silkės, visada gaminu šias salotas.

Silkė po kailiu – tai klasikinės sovietinės salotos, kurios yra ant daugelio NVS šalių gyventojų stalo ne tik Naujųjų metų išvakarėse. Produktų derinys salotose toks paprastas, tačiau išradingas, kad sužavėjo net prancūzų virėjus. Reikėtų pažymėti, kad patiekalas pasirodė esąs biudžetinis, kaip ir sumanė SSRS virėjai. Tiesa ta, kad salotos buvo pagamintos darbininkų klasei. Taigi naujoji…

Trijų ingredientų pyragas: be cukraus ir saldiklių. Mažai angliavandenių turintis receptas

Daugeliui žmonių sveikų pyragų egzistavimas vis dar yra paslaptis. Klasikine prasme tortas yra kaloringas maistas, turintis daug cukraus. Egzistuoja stereotipas, kad sveiko torto pagaminti tiesiog neįmanoma, nes jis prieštarauja deserto sąvokai . Tačiau XXI amžiuje žmonės tampa sąmoningesni ir stengiasi atsisakyti kenksmingo maisto. Todėl atsiranda sveikų desertų receptų. Paruoškime kartu PP pyragą iš trijų ingredientų….

Sausainiai yra skanesni už Napoleono tortą: nereikia net grietinėlės. Lengviausias receptas

Sausainiai atsirado Persijoje, maždaug VIII a. pr. m. e. Tačiau ši persų informacija rodo, kad sausainiai buvo kepami jau tuo metu. Persų sausainiai buvo kepami iš ryžių miltų . Jie buvo gana brangūs, kaip ir daugelis kitų senovės desertų rūšių. Pamažu sausainių receptai atsirado Europos šalyse. Dabar kiekviena valstybė turi savo tradicinius sausainius. Papasakosime, kaip…

Moliūgas skanesnis už picą. Paprastas receptas: greitas moliūgų troškinys

Viena seniausių Centrinės Amerikos daržovių yra moliūgas. Tačiau tikroji moliūgų gimtinė yra Meksika. Jis pradėtas auginti prieš 5000 metų pr. m. e. Tikėtina, kad moliūgai buvo naudojami anksčiau nei kukurūzai. Ir ši daržovė buvo daugiafunkcinė. Iš moliūgo buvo gaminami indai , o minkštimas valgomas . Pasigaminkime moliūgą namuose, tiksliau, išsikepkime paplotėlių . Moliūgų bandelių ingredientai:…

Tik 1 kiaušinis, 2 obuoliai ir miltai. Per 10 minučių pagaminu visą kalną paplotėlių.

Daugeliui NVS šalių gyventojų apkepai tapo vienu iš gimtųjų patiekalų. Tiesa ta, kad blynus pusryčiams kaimuose dažniausiai gamina močiutės. Šis ypatingas šiltas prisiminimas palieka mėgstamą blynų skonį net ir po daugelio metų. Reikėtų pažymėti, kad kiekviena moteris Sovietų Sąjungoje turėjo savo blynų receptą. Tikriausiai dauguma kepimo būdų nesiskyrė vienas nuo kito. Tačiau tai buvo purus…

Jis visada yra mano šaldytuve. Burokėlių salotos, „The Bailout” – jos man padeda visą žiemą

Kaip dažnai gaminate barščius? Paprastai bent kartą per mėnesį šeima gamina barščius. Tai tradicinis slavų tautų patiekalas, tapęs neįtikėtinai populiarus visame pasaulyje. Barščiai priklauso žiemos sriuboms, nes patiekiami karšti. Jis gali suteikti žmogui šaltuoju laikotarpiu būtinų vitaminų . Paruošti barščius užtrunka ilgai, jei atsižvelgsime į burokėlių lupimo laiką. Kad išvengtumėte burokėlių purvo ir sulčių, galite…

Taip ruošiu vištienos krūtinėlę svečiams. Vištienos suktinukai su sūriu

Svečius nustebinti naujais patiekalais gali būti gana sunku. Tiesa ta, kad daugelis žmonių yra pripratę prie tradicinių patiekalų. Todėl jie šiek tiek nepasitiki nepažįstamais užkandžiais ar originaliomis salotomis. Būtina atidžiai parinkti šventinio stalo meniu. Priešingu atveju užkandžiai rizikuoja stovėti ant stalo visą šventę nepaliesti. Vienas iš laimingų užkandžių variantų – mėsos skanėstų ruošimas . Pavyzdžiui,…

Salotos „Fantazija”. Radinys, o ne tik receptas: abipusiai naudingas pasirinkimas bet kokioms atostogoms.

Ne visada net toks paprastas patiekalas kaip salotos būna skanus. Daugelis pradedančiųjų virėjų po nesėkmių net nusimena. Tačiau nenusiminkite. Būtina suprasti, kokios yra salotų ruošimo klaidos . Pirmiausia atkreipkite dėmesį į pjaustymą. Daržovės ir kiti salotų komponentai turi būti pjaustomi vienodai. Priešingu atveju vienas produktas trukdys kito skoniui . Antra, daržoves virkite griežtai su odele….

Vietoj nuobodaus „Napoleono”. Unikalus traškus pyragas: skanus 1991 m. receptas

Tortai – tai desertas, patiekiamas per svarbias šventes. Dažnai tortai ruošiami gimtadieniams, vestuvėms, jubiliejams. Tai vienas iš būdų parodyti, kaip visi aplinkiniai elgiasi su jubiliatu. Dabar sunku įsivaizduoti šventę be deserto. Nors anksčiau tortai buvo tik kvietimas į pokylį . Tortas pasikeitė dėl to, kad pats desertas turėjo kitokį statusą. Laikui bėgant tortai ėmė rodytis…

5 minučių plokštainiai. Paprasčiausias man žinomas receptas: skanu ir greita

Duona su plokštainiu yra vienas pagrindinių rytietiškos virtuvės patiekalų. Armėnijos, Azerbaidžano, Gruzijos ir kitų šalių gyventojai duoną pakeitė plokštainiu. Tikriausiai šių tautų meilė plokštainiui siekia šimtmečius . Plokštainio garbinimas yra didelis. Egzistuoja tam tikros šio produkto tvarkymo taisyklės. Pavyzdžiui, riestainių negalima plėšyti ir apversti aukštyn kojomis. Išmesti plokštainį yra nuodėmė. Rytuose vaikai auklėjami su didele…

Vartoju pitos duoną ir varškę. Greiti ir sotūs pusryčiai kiekvienai dienai: skanu ir sveika

Varškė yra svarbus produktas organizmui. Varškėje yra kalcio, kuris svarbus kaulų audiniams. Be to, varškė dažnai naudojama dietose, nutukimui gydyti. Mitybą su varške gydytojai skiria sveikatos korekcijai . Verta paminėti, kad varškė reikalinga plaukų ir nagų sveikatai palaikyti, ji puikiai veikia odą. Reprodukcinei sistemai varškė taip pat būtina. Joje yra žmogui vertingos geležies . Varškės…

Paimu 2 bulves ir 2 kiaušinius. Greiti pusryčiai per 15 minučių: bulvės skanesnės už picą

Pasaulyje yra daugybė įvairių plokštainio rūšių. Jie skiriasi pagal tešlos rūšį – bandelių, ruginiai ir nerauginti. Jie taip pat kepami skirtingais būdais, pavyzdžiui, yra tanduro kepimo būdas. Be to, kiekviena šalis ir daugybė tautų turi savo duonos rūšių . Yra bannock – indiška duona, galettes – prancūziška duona, lavašas – armėniška, Kaukazo duona. Kai kurios…

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku