Su šiuo receptu užkibau ant mėsos. Kepu ją keptuvėje: daug skaniau nei brangiame restorane.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa – tai patiekalas, kuris žmonėms aktualus jau milijonus metų. Senovėje australopitekas ir pitekantropas medžiojo dieną ir naktį, kad gautų trokštamą mėsos gabalą savo gentims.

Tada žmonės išmoko kepti mėsą

.

Į mėsą imta dėti prieskonių ir druskos. Dar vėliau į mėsą imta dėti daržovių ir vaisių, atsirado garnyrų. Vėliau turime daugybę patiekalų iš mėsos

. Kaip skaniai ir neįprastai paruošti keptą mėsą?

Kepamos mėsos ingredientai:

  • mėsos – ½ kg;
  • saldžioji žalioji paprika – 2 vnt;
  • krakmolo – valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • sojų padažas – 4 valgomieji šaukštai;
  • austrių padažas – 1 šaukštelis;
  • kvapiųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • svogūnas – vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • imbiero – 15 g;
  • cukraus – šaukštelis;
  • vandens – 100 ml.

Keptos mėsos paruošimas:

Mėsą supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, o tada plonais batonėliais.

Prieš tai gabalėlį mėsos geriau užšaldyti.

Подсели на мясо по этому рецепту. Готовлю на сковороде: намного вкуснее, чем в дорогом ресторане

Dubenyje su mėsa sumaišykite ½ valgomojo šaukšto krakmolo, 3 šaukštus sojų padažo, druskos, augalinio aliejaus ir kvapiųjų pipirų.

Palikite mėsą marinuotis apie 10-15 min.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais

.

Saldžiosios paprikos vidų nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, taip pat imbierą

. Norėdami paruošti padažą, likusį krakmolą sumaišykite su vandeniu, kol ištirps gumuliukai. Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą su austrių padažu, druska, cukrumi ir krakmolo vandeniu.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies 5-6 minutes kepkite mėsą

REKOMENDUOJAME:  Šį gardų užkandį ruošiu vietoj pusryčiams skirtų pyragėlių! Tinginių pyragaičių užkandis vaikams mokykloje

.

Подсели на мясо по этому рецепту. Готовлю на сковороде: намного вкуснее, чем в дорогом ресторане

Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, kol suminkštės ir taps permatomi. Į svogūnus sudėkite česnaką ir saldžiąją papriką

. Po poros minučių sudėkite mėsą į gilią keptuvę ir užpilkite ją paruoštu padažu. Kepkite patiekalą 7 minutes ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies.

Подсели на мясо по этому рецепту. Готовлю на сковороде: намного вкуснее, чем в дорогом ресторане

Iškeptą mėsą su saldžiąja paprika galite patiekti atskirai arba su garnyru.

Подсели на мясо по этому рецепту. Готовлю на сковороде: намного вкуснее, чем в дорогом ресторане

Prie mėsos tinka grūdinės kultūros, ypač ryžiai.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku