Mėsa – tai patiekalas, kuris žmonėms aktualus jau milijonus metų. Senovėje australopitekas ir pitekantropas medžiojo dieną ir naktį, kad gautų trokštamą mėsos gabalą savo gentims.
Tada žmonės išmoko kepti mėsą
.
Į mėsą imta dėti prieskonių ir druskos. Dar vėliau į mėsą imta dėti daržovių ir vaisių, atsirado garnyrų. Vėliau turime daugybę patiekalų iš mėsos
. Kaip skaniai ir neįprastai paruošti keptą mėsą?
Kepamos mėsos ingredientai:
- mėsos – ½ kg;
- saldžioji žalioji paprika – 2 vnt;
- krakmolo – valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- sojų padažas – 4 valgomieji šaukštai;
- austrių padažas – 1 šaukštelis;
- kvapiųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- imbiero – 15 g;
- cukraus – šaukštelis;
- vandens – 100 ml.
Keptos mėsos paruošimas:
Mėsą supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, o tada plonais batonėliais.
Prieš tai gabalėlį mėsos geriau užšaldyti.

Dubenyje su mėsa sumaišykite ½ valgomojo šaukšto krakmolo, 3 šaukštus sojų padažo, druskos, augalinio aliejaus ir kvapiųjų pipirų.
Palikite mėsą marinuotis apie 10-15 min.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais
.
Saldžiosios paprikos vidų nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, taip pat imbierą
. Norėdami paruošti padažą, likusį krakmolą sumaišykite su vandeniu, kol ištirps gumuliukai. Atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą su austrių padažu, druska, cukrumi ir krakmolo vandeniu.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies 5-6 minutes kepkite mėsą
.

Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, kol suminkštės ir taps permatomi. Į svogūnus sudėkite česnaką ir saldžiąją papriką
. Po poros minučių sudėkite mėsą į gilią keptuvę ir užpilkite ją paruoštu padažu. Kepkite patiekalą 7 minutes ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies.

Iškeptą mėsą su saldžiąja paprika galite patiekti atskirai arba su garnyru.

Prie mėsos tinka grūdinės kultūros, ypač ryžiai.

