Ingredientai:

  • Bulvės – 12 vnt. (~2 kg)
  • Vištienos šlaunelės – 4 vnt.
  • Morkos – 2 vnt.
  • Grietinėlė – 500 ml
  • Druska, malti pipirai – pagal skonį
  • Žalumynai – patiekimui

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite į 4-6 dalis (priklausomai nuo dydžio).
  2. Sudėkite į puodą, įpilkite vandens, druskos ir virkite, kol suminkštės. Tada nupilkite vandenį.
  3. Vištienos šlaunis nuplaukite, nuimkite odą, pašalinkite kaulus ir riebalų perteklių.
  4. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
  5. Vištieną apkepkite keptuvėje, kol iškeps, pagal skonį įberdami druskos ir pipirų.
  6. Į vištieną suberkite tarkuotas morkas.
  7. Virkite mišinį keletą minučių.
  8. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  10. Išvirtas bulves sudėkite į gilią kepimo skardą.
  11. Ant viršaus tolygiai paskirstykite vištieną ir padažą.
  12. Pašaukite į orkaitę 15 minučių.
  13. Pabarstykite gatavą patiekalą šviežiomis žolelėmis.
  14. Patiekite karštą.

Patarimas: jei norite ryškesnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį muskato riešuto arba džiovinto česnako.

Gero apetito!

Kokia tavo reakcija apie šį straipsnį?

Susijaudinęs
0
Laimingas
2
Patiko
0
Neesu tikras
0
Nepatiko
0