Švelnus ir erdvus. Varškės apkepas skanesnis už sūrio pyragą. Be miltų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės kilmės istorija yra labai miglota. Nė vienas istorikas ir archeologas negali įvardyti tikslios šio ingrediento atsiradimo ant žmonių stalo datos.

Daroma prielaida, kad varškė atsirado dėl pieno rūgimo. Akivaizdu, kad žmogus sąmoningai nepaliko pieno karštyje, kuris sukėlė rūgimą. Nuo tada žmonės pradėjo eksperimentuoti su varške, todėl atsirado daugybė receptų.

Vienas aktualiausių receptų šiandien yra varškės apkepas. Papasakosime, kaip paruošti apkepą be miltų.

Varškės apkepo ingredientai:

  • 9 % varškės -700 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 5 vnt;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • cukraus – 150 g;
  • grietinė – 200 g;
  • krakmolo – 50 g.

Varškės apkepo paruošimas:

Į sausą varškę suberkite druską, vanilinį cukrų ir klasikinį granuliuotą cukrų. Į varškę taip pat įmaišykite grietinę

. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Į varškę kartu su krakmolu įmaišykite trynius. Jei norite, pastarąjį ingredientą galite pakeisti miltais arba manų kruopomis.

Нежная и воздушная. Творожная запеканка вкуснее, чем чизкейк. Рецепт без муки

Varškę su likusiais ingredientais išplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, išplakame mikseriu iki standžių viršūnių

. Švelniai mentele į varškės masę įmaišome baltymus, taip suteiksime apkepui oro ir purumo.

Нежная и воздушная. Творожная запеканка вкуснее, чем чизкейк. Рецепт без муки

Formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais

. Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių pagal Celsijų. Supilkite varškės masę į formą, pasistenkite kuo labiau užpildyti paviršių ir paskleisti tolygų sluoksnį.

Нежная и воздушная. Творожная запеканка вкуснее, чем чизкейк. Рецепт без муки

Kepkite patiekalą apie 40-50 minučių, tada palikite atvėsti orkaitėje.

REKOMENDUOJAME:  Subtilus ir skanus "Enchantress" pyragas. Greitas arbatos receptas

Нежная и воздушная. Творожная запеканка вкуснее, чем чизкейк. Рецепт без муки

Pyragui galima suteikti sodraus skonio, jei į varškę įmaišysite, pavyzdžiui, citrinos žievelės. Varškės apkepą galite patiekti su grietine arba uogiene.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku