Kefyro koldūnai yra vienas iš tų tradicinių patiekalų, kurie sukelia malonius prisiminimus apie namų ruošą. Šis paprastas ir nebrangus kepinys dėl savo lengvumo ir švelnios tekstūros tapo daugelio žmonių mėgstamas. Kefyro koldūnams gaminti nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių ir jie užima nedaug laiko, todėl yra puikus greito skanėsto pasirinkimas.
Su koldūnų receptais galima eksperimentuoti be galo, į juos dėti įvairių įdarų, pavyzdžiui, obuolių, rūgštynių ar net šokolado. Pyragėliai puikiai tinka pusryčiams ir popietiniam užkandžiui.
Koldūnai ant kefyro – tai galimybė pasidalyti namų vakaro šiluma ir jaukumu, suburiant artimuosius prie stalo.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 5 šaukštai;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 350 g;
- Augalinis aliejus – 2 valg.
Koldūnų ant kefyro paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite sodą, išmaišykite, tada dalimis suberkite miltus
. Užminkykite elastingą lipnią tešlą, supilkite į ją augalinį aliejų. Užminkykite mažiau lipnią tešlą, padalykite ją į 12 vienodų dalių, iš
tešlos
suformuokite ritinėlius
ir kiekvieno ritinėlio viduryje padarykite duobutę. Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite 100-150 ml augalinio aliejaus ir sudėkite koldūnus.
Kepkite koldūnus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Gausite kvapnius minkštus kefyro koldūnus. Koldūnus galite patiekti su arbata, kava arba kompotu.