Baklažanų ir cukinijų paplotėliai – skanus ir sotus patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir turtingas skonis. Šie pyragėliai puikiai tinka ir kasdieniam stalui, ir šventiniam vaišinimui. Naudojant tokias daržoves kaip baklažanai ir cukinijos ne tik suteikia patiekalui ryškių skonio natų, bet ir yra sveikas: jose gausu vitaminų ir ląstelienos.
Baklažanai, pasižymintys švelnia tekstūra ir lengvu kartumu, kartu su cukinijų švelnumu sukuria harmoningą skonį, kurį papildo įvairūs prieskoniai ir pagardai.
Pyragėlių su baklažanais ir cukinijomis gaminimas gali būti smagus užsiėmimas, suburiantis šeimą ir draugus.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 400 ml;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai;
- miltai – 800 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- baklažanai – 2 vnt;
- cukinijos – 2 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt.
Cukinijų ir baklažanų paplotėlių paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite 1 valgomąjį šaukštą miltų, sausas mieles ir cukrų, išmaišykite. Į mišinį supilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir išminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite tešlą 1 valandai karštyje, kad padidėtų
. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite keptuvėje, kol lengvai apskrus. Išvalykite baklažanus, supjaustykite nedideliais kubeliais
, pasūdykite ir palikite 10 minučių. Tuo metu supjaustykite cukiniją. Jei cukinijos senos, verta pašalinti jų odelę
. Baklažanus sudėkite į vandenį ir nuplaukite, tada palikite ant durtuvo, kad nutekėtų skysčio perteklius. Sudėkite cukinijas ir baklažanus į keptuvę su svogūnais ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės.
Sumeskite daržoves į keptuvę ir kepkite, kol išgaruos drėgmė
.
Į įdarą
įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 10-12 ritinėlių, kočėlu iškočiokite į ovalius paplotėlius
, ant kiekvieno paplotėlio krašto dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį.
Dėkite paplotėlius į keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir apkepkite iš visų pusių.
Gausite skanius paplotėlius su neįprastu įdaru. Tai puiki alternatyva kopūstų ar bulvių pyragams.