Tėvas mane išmokė sūdyti agurkus žiemai. Šaltas metodas be verdančio vandens ir acto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Geras būdas marinuoti agurkus be acto yra šalto vandens naudojimas.

Pagal skonį rinkitės žalumynus, kuriuos visada dedate į konservus.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
agurkai;
druska, 1 kg;
aitriosios paprikos, česnakai, pagal skonį;
švarus vanduo, 10 litrų.
Virimo procesas
Švariame ir šaltame vandenyje ištirpinkite druską.

Į stiklainius sudėkite žalumynus, česnakus ir sudėkite agurkus.

Užpildykite marinatu.

Patarimas: geriau nepridėti garstyčių, kad jos netrukdytų fermentacijos procesui.

Prieskoniai ir žolelės pagal skonį.

Stiklainius uždengiame dangčiais ir paliekame 5 – 6 dienas, kol fermentacijos procesas sustos.

Po to agurkus nuplaukite švariu vandeniu.

Ištuštinkite sūrymą iš skardinių.

Į stiklainius supilkite švarų vandenį, užsukite dangtelius ir padėkite laikyti rūsyje arba sandėliuke.
Sūrymą galima užvirti ir ant jo užvirti raugintą agurką, naudoti kitų agurkų marinatui – gaunami puikūs lengvai sūdyti agurkai, jei per daug nepadauginsite marinato.
Agurkai laikomi gana ilgai, kelerius metus, jie yra traškūs ir labai skanūs.

worldrecipes.eu


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku