Kopūstų čeburekai – tai nestandartinis, bet originalus tradicinio patiekalo variantas, kuriame įprasta tešla pakeičiama kopūstų lapais. Toks patiekalas išlaiko čebureko esmę – sultingą mėsos įdarą ir turtingą skonį, tačiau patiekalas tampa lengvesnis, sveikesnis ir neįprastesnis
. Iš anksto apdoroti kopūstų lapai, kol suminkštėja, yra tarsi apvalkalas, apgaubiantis maltos mėsos su svogūnais ir prieskoniais įdarą
.
Apkepti jie įgauna apetitą žadinančią plutelę, o viduje išlaiko sultingumą. Tai įdomus sprendimas tiems, kurie nori sumažinti miltų vartojimą, paįvairinti mitybą arba nustebinti svečius nestandartine pažįstamo patiekalo porcija.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: kopūstai – 12 lapų;
- Įdaras – 500 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Miltai.
Kopūstų čeburekų paruošimas:
Iš kopūstų gūžės pašalinkite šerdį, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol užvirs. Iš kopūstų pašalinkite lapus, nupjaukite kotą, kad jis nebūtų toks išsipūtęs
. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į maltą mėsą sudėkite pakepintus svogūnus, pasūdykite
. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite maltos mėsos. Svarbu faršą dėti ant pusės lapo, o kita puse uždengti
. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, juos pasūdykite. Čeburekus pamirkykite miltuose, o paskui – kiaušinyje. Dėkite čeburekus ant keptuvės su augaliniu aliejumi, kepkite po dangčiu po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Tai skanūs ir neįprasti čeburekai. Šis receptas tinka tiems, kurie nenori vargti ruošdami čeburekų tešlą.