Plokštainis su varške – paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas, jau daugelį metų mėgstamas daugelyje šeimų. Juose dera naminių kepinių minkštumas ir varškės įdaro švelnumas, todėl jie sukuria jaukią nuotaiką ir prisotina organizmą sveikomis medžiagomis. Šie plokštainiai ypač populiarūs tradicinėje Rytų Europos ir Kaukazo tautų virtuvėje, tačiau juos nesunkiai galima įtraukti ir į šiuolaikinių namų valgiaraštį
. Šie plokštainiai puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net kaip visavertis patiekalas vakarienei. Jie tinka ir karšti, ir šalti, juos lengva supakuoti į iškylą ir ypač patinka vaikams.
Tortilijų ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 330 ml;
- Cukrus – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
- druskos – žiupsnelis;
- česnako – 1 skiltelė;
- krapai.
Tortilijų su varške paruošimas:
Į miltus suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir vandenį, gerai išmaišykite. Įdarui krapus susmulkinkite ir
sudėkite į
varškę
. Česnaką susmulkinkite ir sudėkite į varškę, pasūdykite. Galite ištirpinti šiek tiek sviesto ir įpilti į varškę, išmaišykite
. Keptuvę patepkite lašeliu augalinio aliejaus, supilkite ant jos ploną tešlos sluoksnį. Kai plokštainis sustings iš vienos pusės, apverskite jį.
Ant plokštainio užtepkite įdaro, uždenkite antru tešlos gabalėliu.
Įdarą mentele lengvai įspauskite į vidų ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gausite paprastus, aromatingus varškės plokštainukus. Iškepę nepamirškite aptepti paplotėlių sviestu.