Garsiausias pyragas visame pasaulyje yra „Charlotka”. Šis obuolių desertas iš sluoksniuotos tešlos kiekvienam kepėjui išeina vis kitoks. Viskas priklauso nuo recepto ir ingredientų, iš kurių Charlotka kepamas
. Šis obuolių pyragas apipintas daugybe įdomių mitų. Pavyzdžiui, yra daugybė pasakų apie šarlotkos kilmę. Viena iš jų – apie įsimylėjusį virėją. Šarlotką jis kepė savo mylimajai
. Verta papasakoti apie tai, kaip gardžią obuolių šarlotę galima pasigaminti namuose.
Šarlotės ingredientai:
- Obuoliai – 4 vnt;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 210 g;
- miltai – 160 g;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis.
Šarlotės paruošimas:
Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagal skonį pabarstykite cinamonu.
Dubenyje mikseriu 7 min. plakite kiaušinius, miltelinį cukrų, druską ir vanilinį cukrų
. Į kiaušinių masę dalimis suberkite miltus, atsargiais judesiais žemyn mentele užminkykite tešlą šarlotėms.
Tešlą sumaišykite su obuoliais
.
Tešlą sudėkite į kepimo formą ant suglamžyto pergamento, paskleiskite ją tolygiu sluoksniu. Ant pyrago viršaus sudėkite likusias obuolių skilteles.
Šarlotę kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Jei šarlotė pradeda degti, verta viršų uždengti folija. Kepimą galite patikrinti mediniu iešmeliu – jis iš pyrago turėtų išlįsti sausas.