Tikriausia obuolių charlotte. Skanus pyragas, tirpstantis burnoje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Garsiausias pyragas visame pasaulyje yra „Charlotka”. Šis obuolių desertas iš sluoksniuotos tešlos kiekvienam kepėjui išeina vis kitoks. Viskas priklauso nuo recepto ir ingredientų, iš kurių Charlotka kepamas

. Šis obuolių pyragas apipintas daugybe įdomių mitų. Pavyzdžiui, yra daugybė pasakų apie šarlotkos kilmę. Viena iš jų – apie įsimylėjusį virėją. Šarlotką jis kepė savo mylimajai

. Verta papasakoti apie tai, kaip gardžią obuolių šarlotę galima pasigaminti namuose.

Šarlotės ingredientai:

  • Obuoliai – 4 vnt;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 210 g;
  • miltai – 160 g;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis.

Šarlotės paruošimas:

Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagal skonį pabarstykite cinamonu.

Самая правильная Шарлотка с яблоками. Вкуснейший пирог, который тает во рту

Dubenyje mikseriu 7 min. plakite kiaušinius, miltelinį cukrų, druską ir vanilinį cukrų

. Į kiaušinių masę dalimis suberkite miltus, atsargiais judesiais žemyn mentele užminkykite tešlą šarlotėms.

Tešlą sumaišykite su obuoliais

.

Самая правильная Шарлотка с яблоками. Вкуснейший пирог, который тает во рту

Tešlą sudėkite į kepimo formą ant suglamžyto pergamento, paskleiskite ją tolygiu sluoksniu. Ant pyrago viršaus sudėkite likusias obuolių skilteles.

Самая правильная Шарлотка с яблоками. Вкуснейший пирог, который тает во рту

Šarlotę kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.

Самая правильная Шарлотка с яблоками. Вкуснейший пирог, который тает во рту

Самая правильная Шарлотка с яблоками. Вкуснейший пирог, который тает во рту

Jei šarlotė pradeda degti, verta viršų uždengti folija. Kepimą galite patikrinti mediniu iešmeliu – jis iš pyrago turėtų išlįsti sausas.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku