Tingiausi koldūnai. Kaip tinkamai ir skaniai išvirti tinginius koldūnus be pelėsių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tinginių koldūnai – paprastas ir sotus patiekalas, kuriame dera tradiciniai rusų ir Rytų Europos virtuvės elementai. Savo pavadinimą jie gavo dėl to, kad jų gaminimo procesas yra daug paprastesnis nei įprastų koldūnų. Vietoj to, kad kiekvieną pelmenį formuoti atskirai, tinginius koldūnus galima iškepti greičiau ir patogiau, todėl jie yra populiarūs tarp namų šeimininkių ir naminių virėjų.

Pagrindinis tinginių koldūnų skirtumas nuo klasikinių koldūnų yra jų gaminimo forma.

Taip gerokai sutaupoma laiko ir pastangų, o tai ypač aktualu mūsų greituoju laiku, kai daugelis žmonių ieško galimybės pasigaminti skanų ir sotų patiekalą su minimaliomis išlaidomis.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Vanduo – 5 šaukštai;
  • Įdaras – 700 g;
  • krapai – 1/2 ryšulėlio;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Miltai – 195 g;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • kvapieji pipirai – 2 žirneliai.

Tinginių koldūnų paruošimas:

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pora šaukštų vandens, plakite panardinamuoju trintuvu, kol taps purūs. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, smulkintus krapus ir druską, išmaišykite rankomis.

Iš maltos mėsos suformuokite kukulius. Koldūnams į atskirą indą supilkite miltus, atskirai sumaišykite kiaušinius su 3 šaukštais vandens.

Kamuoliukus apvoliokite miltuose, tada kiaušinių mišinyje. Po kiaušinių mišinio rutuliukus vėl pamerkite į miltus. Procedūrą pakartokite kelis kartus. Svarbu, kad galiausiai paskutinis sluoksnis būtų miltų.

Самые ленивые пельмени. Как правильно и вкусно приготовить ленивые пельмени без лепки

Į vandenį įdedame lauro lapą, druskos ir raudonėlio pipirų žirnelių. Dedame koldūnus į verdantį vandenį ir verdame, kol jie išplaukia.

REKOMENDUOJAME:  Atėjo laikas gaminti beliašus. Pūkuoti kepti paplotėliai su mėsos įdaru

Tada verdame dar 3-4 minutes.

Самые ленивые пельмени. Как правильно и вкусно приготовить ленивые пельмени без лепки

Gauname greitai paruošiamus koldūnus, kuriuos taip pat galima siųsti į šaldiklį. Šis receptas tinka tiems, kurie neturi laiko virti tikrų naminių koldūnų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku