Tinginių koldūnai – paprastas ir sotus patiekalas, kuriame dera tradiciniai rusų ir Rytų Europos virtuvės elementai. Savo pavadinimą jie gavo dėl to, kad jų gaminimo procesas yra daug paprastesnis nei įprastų koldūnų. Vietoj to, kad kiekvieną pelmenį formuoti atskirai, tinginius koldūnus galima iškepti greičiau ir patogiau, todėl jie yra populiarūs tarp namų šeimininkių ir naminių virėjų.
Pagrindinis tinginių koldūnų skirtumas nuo klasikinių koldūnų yra jų gaminimo forma.
Taip gerokai sutaupoma laiko ir pastangų, o tai ypač aktualu mūsų greituoju laiku, kai daugelis žmonių ieško galimybės pasigaminti skanų ir sotų patiekalą su minimaliomis išlaidomis.
Sudedamosios dalys: 1:
- Svogūnai – 2 vnt;
- Vanduo – 5 šaukštai;
- Įdaras – 700 g;
- krapai – 1/2 ryšulėlio;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 195 g;
- lauro lapai – 2 vnt;
- kvapieji pipirai – 2 žirneliai.
Tinginių koldūnų paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pora šaukštų vandens, plakite panardinamuoju trintuvu, kol taps purūs. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, smulkintus krapus ir druską, išmaišykite rankomis.
Iš maltos mėsos suformuokite kukulius. Koldūnams į atskirą indą supilkite miltus, atskirai sumaišykite kiaušinius su 3 šaukštais vandens.
Kamuoliukus apvoliokite miltuose, tada kiaušinių mišinyje. Po kiaušinių mišinio rutuliukus vėl pamerkite į miltus. Procedūrą pakartokite kelis kartus. Svarbu, kad galiausiai paskutinis sluoksnis būtų miltų.
Į vandenį įdedame lauro lapą, druskos ir raudonėlio pipirų žirnelių. Dedame koldūnus į verdantį vandenį ir verdame, kol jie išplaukia.
Tada verdame dar 3-4 minutes.
Gauname greitai paruošiamus koldūnus, kuriuos taip pat galima siųsti į šaldiklį. Šis receptas tinka tiems, kurie neturi laiko virti tikrų naminių koldūnų.