Varenyky su varške ir Adygėjos sūriu – tai ne tik patiekalas, bet ir tikras kulinarinis atradimas, kuriame susipina rusų ir kaukaziečių virtuvės tradicijos. Šie švelnios tekstūros ir sodraus skonio koldūnai tampa tikrais stalo favoritais, ypač šaltuoju metų laiku, kai norisi ko nors šildančio ir sotaus.
Baltojo varškės sūrio ir Adygėjos sūrio derinys įdarą padaro nepaprastai sotų ir gardų
.
Varškė suteikia minkštumo, o Adygėjos sūris – šiek tiek sūrumo ir nepakartojamo kreminio skonio.
Koldūnų gaminimas – įdomus procesas, turintis savo tradicijas ir paslaptis
.
Tešlos minkymas, formavimas ir kepimas gali būti tikras menas, reikalaujantis kantrybės ir įgūdžių.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 125 g;
- vandens – 125 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druska – 3 g;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 500 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Adygėjos sūris – 300 g;
- 9% varškės – 300 g;
- tryniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis.
Koldūnų su Adygėjos sūriu ir varške paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir augaliniu aliejumi, supilkite iš pradžių pieną, paskui vandenį. Visus ingredientus sumaišykite ir supilkite į miltus
. Užminkykite elastingą ir minkštą tešlą, kad ji būtų mažiau lipni. Kol ruošime įdarą, tešlą palikite po maistine plėvele arba celofanu
. Supjaustykite „Adygean” sūrį nedideliais gabalėliais, suspauskite iki vientisos masės. Į sūrį įmaišome varškę, išminkome sudedamąsias dalis ir sumaišome su druska bei tryniais
. Tešlą padalijame į dvi dalis ir kiekvieną dalį iškočiojame į 40 cm skersmens plokštainį. Stikline arba specialia forma padalykite plokštainį į mažus plokštainiukus
. Į plokštainiukus paskleiskite įdarą ir užspauskite jį viduje. Dėkite virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite juos uždengę 1,5 minutės.
Gausite skanius sočius koldūnus su Adygėjos sūriu ir varške. Tai puikus receptas žmonėms, kuriems atsibodo saldūs koldūnai.