Apie plokštainio ruošimą žinoma gana daug informacijos. Pavyzdžiui, žinome, kad šio patiekalo gaminimo kultūros pradininkai yra Vidurinės Azijos tautos. Paprastai būtent šio žemyno tautos stengėsi sukurti kuo daugiau patiekalų iš plokštainio. Taip gavome lavašą ir kitus patiekalus iš mėsos ir daržovių.
Kartu gaminant maistą labai svarbi plokštainio kokybė. Šis miltinis produktas visada buvo gerbiamas. Todėl į jo ruošimą buvo žiūrima pagarbiai
. Verta pateikti plokštainio kepimo ant kefyro receptą,
Kefyro plokštainio ingredientai:
- Reikmenys: Tvorogas – 350 g;
- Kefyras – 350 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Soda – 0,5 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Žaliasis svogūnas – 70 g;
- Miltai – 300 g.
Kefyro plokštainio paruošimas:
Į dubenį su varške supilkite kefyrą, suberkite druską ir sodą, gerai išmaišykite. Į kefyro ir varškės mišinį supilkite augalinį aliejų, toliau maišykite
. Žaliuosius svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į kefyro ir varškės mišinį, išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus, užminkykite tešlą
. Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite porą šaukštų tešlos, paviršių ištepkite lygiu sluoksniu.
Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių po dangčiu, kol taps auksinės spalvos.
Pyragėlius taip pat galite kepti ant sausos keptuvės, tada jie greičiau įgaus auksinę spalvą. Iškepusias tortilijas verta patepti ištirpintu sviestu.