Varškės pyragas su vyšniomis – tai ne tik desertas, bet ir tikra kulinarinė kompozicija, kurioje dera varškės švelnumas ir vyšnių ryškumas. Šis pyragas įkūnija saldumo ir rūgštumo pusiausvyrą, sukurdamas harmoningą skonių derinį, kuris traukia ir patyrusių kepimo mėgėjų, ir dar tik pradedančių mokytis kulinarijos meno dėmesį.
Varškės pyragą su vyšniomis gaminti gana paprasta, nes jam nereikia sudėtingų ingredientų ar rafinuotų technologijų.
Pagrindinis komponentas – varškė – turi didelę maistinę vertę ir suteikia pyragui minkštumo bei sultingumo. Vyšnios savo ruožtu suteikia ryškių natų ir malonios rūgštelės, todėl šis desertas tampa nepaprastai apetitiškas ir gaivus. Be to, dėl įvairių receptų šį pyragą galima pritaikyti bet kuriuo metų laiku, naudojant tiek šviežias, tiek šaldytas vyšnias.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- Druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 80 g;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 150 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 80 g.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 450 g;
- Druska – žiupsnelis;
- cukraus – 50 g;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- vyšnios – 120 g.
Varškės pyrago su vyšniomis paruošimas:
Sumaišykite miltus su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, sudėkite sviestą. Sviestą rankomis įtrinti į miltus iki trupinių
. Į kreminius trupinius įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir išminkyti minkštą ir nelipnią tešlą. Padalykite tešlą į 2 dalis, vieną didesnę už kitą.
Palikite abi tešlos dalis šaldytuve, kol ruošite įdarą. Įdarui varškę sumaišykite su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu
. Į varškės masę sudėkite vyšnias ir išmaišykite. Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į 5-6 mm storio sluoksnį ir perkelkite į kepimo formą.
Šonus atsargiai išskleiskite į vidų arba juos pašalinkite. Į tešlos formą sudėkite įdarą ir paskleiskite jį ant dugno
. Iš mažesnės tešlos dalies atkirpkite gabalėlius ir paskleiskite ant įdaro. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gausite pyragą su varškės įdaru ir vyšniomis. Tai puikus deserto variantas, kurį iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.