Visą vasarą valgome su malonumu ir pamiršome apie mėsą: cukinijos traškiame apvalkale su nuostabiu padažu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinija tešloje – populiarus patiekalas, pasižymintis švelnia tekstūra, sultingumu ir apetitą žadinančiu traškumu. Tai puikus greito ir skanaus užkandžio patiekalas, kurį galima patiekti ir namuose, ir ant šventinio stalo.

Pagrindinis šio patiekalo komponentas – šviežios cukinijos.

Tešlai paruošti paprastai naudojami miltai, kiaušiniai, vanduo arba pienas, taip pat prieskoniai ir prieskoninės žolelės pagal skonį – druska, pipirai, česnakas, žolelės. Kartais į tešlą įmaišoma sodos arba raugo, kad ji būtų puresnė

. Paruoškime cukinijas tešloje, taip pat grietinės padažą prie jų.

Ingredientai: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:

  • cukinijos – 3 vnt;
  • miltai;
  • džiūvėsėliai;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • druskos – žiupsnelis;
  • grietinė – 2 šaukštai.

Padažo ingredientai:

  • Sūris – 50 g;
  • grietinė – 3 šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • česnako – 1 skiltelė.

Cukinijų paruošimas tešloje:

Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su kiaušiniu, grietine, į mišinį per presą įmeskite česnako skiltelę. Į mišinį įberkite druskos ir prieskonių pagal poreikį

. Cukiniją supjaustykite iki 5 mm storio apskritimais. Apvoliokite juos miltuose, tada pamirkykite svogūnų mišinyje

. Apvoliokite apskritimuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių. Padažui sūrį smulkiai sutarkuokite, česnako skiltelę įspauskite per presą į sūrį.

Едим с удовольствием всё лето и про мясо забыли: Кабачки в хрустящей шубе с шикарным соусом

Į sūrio mišinį įpilkite grietinės ir druskos ir išmaišykite.

Galite patiekti su pomidorų griežinėliais.

Едим с удовольствием всё лето и про мясо забыли: Кабачки в хрустящей шубе с шикарным соусом

Šis patiekalas ypač populiarus vasarą, kai cukinijų galima įsigyti šviežių. Jį galima patiekti tiek karštą, tiek atšaldytą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku