Šiandienos meniu rasite suomiško stiliaus marinuotų agurkų, kuriuos jau antrus metus iš eilės gaminu stiklinėmis. Tai labai paprasta ir nereikia sterilizuoti.

Šis receptas pasižymi savo paprastumu: nereikia vargti su verdančiu vandeniu, jį pilstyti pirmyn ir atgal. Agurkai išverda greitai, o kiekvieną sezoną stengiuosi jų paruošti kuo daugiau.
Paruošimas:
Pirmiausia agurkus dvi valandas pamirkau vandenyje. Tada, nuplovus ir nukirpus galiukus iš abiejų pusių, supjaustau juos dideliais gabalėliais. Mažus agurkus perpjaunu pusiau.

Paimu didelį dubenį, pastatau jį ant viryklės ir užpilu trimis litrais vandens. Įdedu šešis šaukštus rupios akmens druskos, 400 gramų cukraus, du arbatinius šaukštelius garstyčių sėklų ir tris lauro lapus.

Kai tik vanduo užverda, įpilu 360 mililitrų 9% acto ir vėl užvirinkite marinatą.

Dabar atsargiai suberiu agurkus į verdantį marinatą. Maišau juos kelias minutes, kol pakeis spalvą.

Kai tik agurkai pasidaro balti, juos dar paverdu tris minutes ir nuimu nuo ugnies.


Paruoštus agurkus sudėjau į sterilizuotus stiklainius ir iki viršaus užpilau marinatu.

Stiklainius uždarau švariais dangteliais, užsuku ir apverčiu aukštyn kojomis. Apvynioju juos antklode ir palieku, kol visiškai atvės.


Agurkus laikau kambario temperatūroje.

Gauti agurkai yra neįtikėtinai skanūs, primenantys vaikystės vengriškus agurkus. Žiemą jie puikiai dera net su įprastomis bulvėmis ir visada yra šeimos hitas!
