Mėsos pyragas yra vienas populiariausių ir sotiausių patiekalų, mėgstamų daugelyje pasaulio virtuvių. Dėl švelnios, aromatingos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinio jis puikiai tinka šeimos vakarienei, šventiniam stalui ar dienos užkandžiams.
Šį pyragą galima gaminti įvairiais būdais: iš mielinės, sluoksniuotos ar smėlio tešlos, su jautienos, kiaulienos, vištienos ar net mišrios mėsos įdaru. Dėl savo universalumo mėsos pyragas tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek ypatingoms progoms.
Papasakosime, kaip paruošti skanų ir sotų mėsos pyragą
.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Sviestas – 150 g;
- Kefyras – 200 ml;
- raugas – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: malta mėsa – 400 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- Vanduo – 50 ml;
- Bulvės – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Mėsos pyrago paruošimas:
Į miltus įberkite druskos, įpilkite rauginimo medžiagos, įdėkite sviesto ir sumalkite į trupinius. Į kreminius trupinius įmuškite kiaušinį, įpilkite kefyro ir užminkykite tešlą
. Tešlą palikite pusvalandžiui šaldytuve po celofanu. Įdarui bulves ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su malta mėsa, supilkite vandenį ir druską.
Tešlą padalykite į dvi dalis, vieną didesnę už kitą. Didesnę dalį iškočiokite į kepimo skardos dydžio sluoksnį ir
sudėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Antrąją tešlos dalį iškočiokite iki kepimo skardos dydžio ir padarykite joje įpjovas
.
Uždėkite sluoksnį ant įdaro, sujunkite viršutinio ir apatinio sluoksnių galus.
Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Gausite kvapnų ir sotų pyragą su malta mėsa. Tai idealus patiekalas vakarienei arba pietums.