Viską sumaišykite šaukštu ir viskas paruošta. Tešlos užpylimas kurnik: nieko nereikia iškočioti ir laukti, kol tešla pakils

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kurnik – tai pyragas su vištienos įdaru. Šis kepinys paplitęs Kubanės ir Dono regionuose. XX a. kurnik buvo ruošiamas vestuvėms, pyragas buvo laikomas iškilmingu

. Be vestuvių, kurnik taip pat buvo kepamas religinių švenčių proga. Pyragas buvo gaminamas didelis, kad jo užtektų visiems svečiams. Vestuvėms dažnai būdavo ruošiami keli kurnikai. Vienas buvo skirtas jaunikiui, kitas – nuotakai

. Šiais laikais kurnikas ruošiamas be progos. Šis pyragas laikomas įprastu. Tikriausiai taip yra todėl, kad dabar ne taip problemiška nusipirkti vištienos. Paruoškime kurniką namuose.

Kurniko ingredientai:

  • kefyras – 300 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • cukraus – ½ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 70 ml;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • miltai – 220 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Vištienos filė iš šlaunelių – 300 g;
  • bulvės – 2 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Kurnikų paruošimas:

Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir kruopščiai išmaišykite

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite šiek tiek tirštą tešlą

. Supjaustykite nedideliais gabalėliais vištienos filė, susmulkinkite svogūną

.

Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su mėsa ir svogūnais, pasūdykite.

½ tešlos sudėkite į kepimo formą ir

kepkite 5 min. 200 °C temperatūroje

.

Ant tešlos sudėkite įdarą ir užpildykite likusia dar tiršta tešla.

REKOMENDUOJAME:  Skanus naminis desertas be cukraus ir kepimo. Receptas per 5 minutes

Все перемешал ложкой и готово. Курник из заливного теста: не нужно ничего раскатывать и ждать пока тесто поднимется

Kepkite kurniką 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Все перемешал ложкой и готово. Курник из заливного теста: не нужно ничего раскатывать и ждать пока тесто поднимется

Į įdarą pagal skonį taip pat galite įdėti mėgstamų prieskonių. Tai paprastas naminis kurnik.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku