Šiandien ateinu pas jus su aromatingais ir labai skaniais kreminiais pyragaičiais, arba, kaip jie dar vadinami, „Profiteroliais“. Jau labai ilgą laiką gaminu šū tešlą tik pagal šį receptą. Tai patikrintas receptas, kuriuo pasitikiu. Ir galite naudoti absoliučiai bet kokį kremą.
Tešlos ingredientai:

vanduo – 1 valgomasis šaukštas;
sviestas – 100 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
druska – žiupsnelis.
miltai – 150 g;
įdaras:
virtas kondensuotas pienas – 1 skardinė
Paėmiau nedidelį puodą, įpyliau vandens, įdėjau sviesto ir šiek tiek druskos. Užvirinkite ir suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Palaikiau ant ugnies dar 2 minutes.
Svarbiausia, kad nesudegtų!
Nukėlusi gautą masę nuo ugnies, greitai į ją įmušiau visus kiaušinius. Įdėjus kiekvieną kiaušinį, mišinį reikia gerai išmaišyti, bet ne ilgai.
Dėl to masė turėtų būti vienalytė.
Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi ir patepiau saulėgrąžų aliejumi. Konditeriniu švirkštu išdėliojau eklerus ant kepimo skardos, stengdamasi, kad visi būtų vienodo dydžio.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių ir kepkite eklerus apie 35–45 minutes, kol gražiai apskrus. Ištraukiau iš orkaitės iškeptus eklerus ir leidau jiems šiek tiek atvėsti.
Darydama mažus įpjovimus, arbatiniu šaukšteliu juos pripildžiau įdaru – virintu kondensuotu pienu.
Skanaus!