Ragina rinktis šias kruopas: jūsų sveikata padėkos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tikriausiai daugelis pusryčiams neretai renkasi būtent grikių košę. Tačiau ar ji iš tiesų yra naudinga mūsų organizmui?

Šios grūdus primenančios sėklos padeda sumažinti uždegimines reakcijas bei LDL, blogąjį cholesterolį, o abu šie dalykai yra labai svarbūs gerai širdies sveikatai.

Pagrindinė maistinė medžiaga, kuri teikia tokią naudą širdies ir kraujagyslių sistemai, yra rutinas – tai fitonutrientas ir antioksidantas, kuris padeda stabilizuoti kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje, rašo naturespath.com.

JUOSE NĖRA GLITIMO IR JIE NESUKELIA ALERGIJŲ

Nors grikius galima naudoti panašiai, kaip kviečius ar miežius, šiose sėklose natūraliai nėra glitimo, todėl jos puikiai tinka celiakijos pacientams ar grūdų netoleruojantiems žmonėms. Grikiais pakeisti įprastus grūdus su glitimu taip pat gali būti labai naudinga tiems žmonėms, kurie turi virškinimo sutrikimų, pavyzdžiui, pralaidaus žarnyno sindromą.

Grikiai MAŽINA CUKRAUS KIEKĮ KRAUJYJE

Palyginus su daugeliu grūdų, grikių yra labai žemas glikeminis indeksas – tai reiškia, kad šių angliavandenių turinys į kraujotaką yra sugeriamas po truputį, todėl organizmui energiją teikia tolygiai. Šios maistingos sėklos neleidžia cukraus kiekiui kraujyje padidėti staigiai, todėl padeda suvaldyti diabetą ir gali pagerinti insulino atsparumą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku