Daug skanesnis nei pica. Sultingas įdaras ant traškios duonos: sumuštiniai pusryčiams, pietums ar vakarienei.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sumuštiniai iš pradžių buvo gana buržuazinis ir elitinis maistas. Tiesa, sumuštinius valgė didikai. Iš esmės duona su sviestu buvo patiekiama karaliams ir didikams pusryčiams. Buvo tikima, kad šie pusryčiai pasotina kelias pirmąsias budrumo valandas.

Vėliau, XX amžiuje, buržuazinių įmantrybių buvo atsisakyta

.

Sumuštiniai tapo labiau darbininkų klasės ir mažiau elitiniu maistu. Todėl atsirado daugiau sumuštinių rūšių.

Papasakosime apie karštų sumuštinių receptą.

Karštųjų sumuštinių ingredientai:

  • Bagetė – vnt;
  • grybai – 250 g;
  • svogūnai – vnt;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • čiobreliai – ½ šaukštelio;
  • sūris – 200 g;
  • pomidoras – 2 vnt;
  • raudonėlio – žiupsnelis;
  • baziliko – žiupsnelis;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Karštų sumuštinių paruošimas:

Bagetę perpjaukite į dvi lygias dalis, perpjaukite išilgai į dvi dalis. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Dėkite bagetę ant paviršiaus, kepkite ją 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Nuplautus grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais

, uždėkite bagetę iš kitos pusės ir kepkite orkaitėje 7 minutes. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite grybus ir svogūną, susmulkinkite

česnaką

.

Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite ir toliau kepkite grybus ant didžiausios ugnies.

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Į grybus įberkite čiobrelių ir druskos, išmaišykite ir sudėkite susmulkintą česnaką. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir juo aptepkite paskrudintą bagetę. Pomidorą supjaustykite plonais žiedais ir uždėkite ant sūrio sluoksnio paviršiaus.

REKOMENDUOJAME:  Omletas yra kaip vaikų darželio omletas: mano omletas visada būna išsipūtęs ir aukštas. Viskas priklauso nuo proporcijų

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Pomidorus pabarstykite raudonėliais ir bazilikais ir sudėkite grybų įdarą. Uždenkite grybų įdarą sūriu, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 7 minutėms.

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Gausite skanius sumuštinius su grybais tarsi picą.

Намного вкуснее, чем пицца. Сочная начинка на хрустящем хлебе: бутерброды на завтрак, обед или ужин

Geras įprastų pusryčių pakaitalas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku