Obuolių pyragas keptuvėje skanesnis nei iš orkaitės. Receptas vos per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragas – tai ne tik desertas, bet ir tikra kulinarijos klasika, turinti ilgą istoriją ir užimanti ypatingą vietą daugelio šalių gastronomijos tradicijose. Jo šaknys siekia viduramžius, kai Europoje buvo plačiai paplitę obuoliai, tapę pagrindiniu ingredientu.

Pirmą kartą obuolių pyragas paminėtas XIV a., ir nuo to laiko šis desertas patyrė daugybę pokyčių ir adaptacijų, perimdamas įvairias kultūras ir skonius.

Obuolių pyragas garsėja savo paprastumu, tačiau skonio turtingumu. Saldžių ir rūgščių obuolių, kvapnių prieskonių, tokių kaip cinamonas ir muskatas, ir traškios tešlos derinys sukuria nepakartojamą skonio vienovę. Pyrago kepimas gali tapti tikru ritualu, suburiančiu šeimą ir draugus bei pripildančiu namus nenusakomo kepinių aromato.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Pienas – 100 ml;
  • Sviestas – 40 g;
  • Miltai – 160 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Įdaro ingredientai:

  • Obuoliai – 400 g;
  • Sviestas – 30 g;
  • Cukrus – 2 šaukštai.

Obuolių pyrago paruošimas:

Obuolius nulupkite nuo žievelės ir šerdies, supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite į jį obuolių skilteles ir troškinkite 10 minučių.

Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą ir toliau maišykite

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Skardos dugną išklokite pergamento apskritimu ir ant jo sudėkite troškintus obuolius

REKOMENDUOJAME:  Nesitikėjau, kad jis bus toks skanus. Mišučių pyragas: už šį receptą buvau apipiltas padėkomis

. Ant obuolių supilkite tešlą ir kepkite ant mažos ugnies 25-30 min. uždengę dangčiu.

Яблочный пирог на сковороде, вкуснее чем из духовки. Рецепт буквально за 5 минут

Tada ant pyrago viršaus uždėkite pergamentą ir lėkštės pagalba apverskite pyragą ant keptuvės dugnu žemyn.

Taip kepkite pyragą dar 5 minutes be dangčio

.

Яблочный пирог на сковороде, вкуснее чем из духовки. Рецепт буквально за 5 минут

Gausite keptuvėje iškeptą aromatingą obuolių pyragą. Tai puikus receptas žmonėms, kurie nemėgsta dirbti su orkaite.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku