Kepta rausvoji lašiša – tai patiekalas, kuriame harmoningai dera paprastas paruošimas ir didelė maistinė vertė. Ši lašišinių šeimai priklausanti žuvis garsėja subtiliu skoniu ir gausiu Omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei svarbių vitaminų kiekiu. Rausvoji lašiša yra tikras delikatesas, kuris ne tik džiugina gurmanus, bet ir yra įperkamas produktas plačiajai auditorijai.
Keptos rausvosios lašišos ruošimas reikalauja minimalių pastangų, tačiau rezultatas visada yra tikras kulinarinis šedevras. Kepama žuvis puikiai išlaiko drėgmę, todėl jos mėsa tampa ypač sultinga ir aromatinga. Dėl savo universalumo rausvąją lašišą galima ruošti su įvairiais prieskoniais, į ją dėti daržovių, kurti įdomius derinius su citrusiniais vaisiais ar žolelėmis.
Sudedamosios dalys:
- rausvoji lašiša – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- grietinė – 200 g;
- kietasis sūris – 100 g;
- česnako – 2 skiltelės.
Keptos rausvosios lašišos paruošimas:
Žuvį supjaustykite dideliais gabalais, išimkite vidų ir kaulus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite iki skaidrumo
. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūno, pakepinkite kartu. Žuvį oda į apačią sudėkite į kepimo formą, pasūdykite, o
ant žuvies viršaus
sudėkite kepintus
svogūnus ir morkas.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su grietine, į padažą įspauskite česnako skilteles
. Svogūnų ir morkų sluoksnį aptepkite padažu ir žuvį kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškeptą rausvąją lašišą galite patiekti su bet kokiu garnyru.
Ypač tinka su bulvių koše.