Žuvis, iškepta po skaniu sluoksniu. „Karališkas” receptas už minimalias išlaidas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepta rausvoji lašiša – tai patiekalas, kuriame harmoningai dera paprastas paruošimas ir didelė maistinė vertė. Ši lašišinių šeimai priklausanti žuvis garsėja subtiliu skoniu ir gausiu Omega-3 riebalų rūgščių, baltymų bei svarbių vitaminų kiekiu. Rausvoji lašiša yra tikras delikatesas, kuris ne tik džiugina gurmanus, bet ir yra įperkamas produktas plačiajai auditorijai.

Keptos rausvosios lašišos ruošimas reikalauja minimalių pastangų, tačiau rezultatas visada yra tikras kulinarinis šedevras. Kepama žuvis puikiai išlaiko drėgmę, todėl jos mėsa tampa ypač sultinga ir aromatinga. Dėl savo universalumo rausvąją lašišą galima ruošti su įvairiais prieskoniais, į ją dėti daržovių, kurti įdomius derinius su citrusiniais vaisiais ar žolelėmis.

Sudedamosios dalys:

  • rausvoji lašiša – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • morkos – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • grietinė – 200 g;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • česnako – 2 skiltelės.

Keptos rausvosios lašišos paruošimas:

Žuvį supjaustykite dideliais gabalais, išimkite vidų ir kaulus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite iki skaidrumo

. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūno, pakepinkite kartu. Žuvį oda į apačią sudėkite į kepimo formą, pasūdykite, o

ant žuvies viršaus

sudėkite kepintus

svogūnus ir morkas.

Рыба запечённая под вкусной шубкой. "Царский" рецепт при минимальных затратах

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su grietine, į padažą įspauskite česnako skilteles

. Svogūnų ir morkų sluoksnį aptepkite padažu ir žuvį kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

REKOMENDUOJAME:  Kaip paruošti tobulą tešlą koldūnams ir koldūnams, kurie nelips prie rankų

Рыба запечённая под вкусной шубкой. "Царский" рецепт при минимальных затратах

Iškeptą rausvąją lašišą galite patiekti su bet kokiu garnyru.

Рыба запечённая под вкусной шубкой. "Царский" рецепт при минимальных затратах

Ypač tinka su bulvių koše.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku