Kokie skanūs ir erdvūs jie yra. Virtos varenikės su varške: taip jas gamindavo mano močiutė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varenyky su varške yra klasikinis Rytų Europos virtuvės patiekalas, kuriame dera ingredientų paprastumas ir neįtikėtinas skonis.

Varenyky gaminamas iš neraugintos tešlos, o įdaras gali būti saldus arba sūrus, priklausomai nuo pageidavimų

.

Jie patiekiami su įvairiais priedais: grietine, sviestu, medumi, uogiene ar uogomis

. Manoma, kad koldūnai kilo iš tiurkų patiekalo „dush-vara”. Vėliau šis patiekalas transformavosi į šiuolaikinius koldūnus.
Liaudies tikėjimuose jiems buvo suteikta magiška reikšmė: jie buvo patiekiami per vestuves, šventes ir svarbius šeimos įvykius.

Vareniki su varške yra ne tik patiekalas, bet ir kultūros paveldo dalis. Juos paprasta paruošti, bet nepaprastai skanu

, todėl juos galima gaminti ir darbo dienomis, ir per šventes, džiuginant šeimą ir svečius.

Tešlos ingredientai:

  • Kefyras – 250 ml;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • geriamosios sodos – 1/3 šaukštelio;
  • miltai – 370 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Varškė – 400 g;
  • cukraus – 50 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt.

Koldūnų paruošimas:

Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinio trynį ir išmaišykite. Į miltus suberkite sodą, išmaišykite ir supilkite kefyrą,

išminkykite elastingą, minkštą ir nelipnią tešlą

.

Minkštą tešlą palikite po rankšluosčiu arba celofanu 15 minučių.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Tešlą iškočiokite 4-5 mm storio sluoksniu. Naudodami apvalią formą iš tešlos išpjaukite apskritimus

REKOMENDUOJAME:  Mėlynių pyragas su citrinų kreminio sūrio glajumi. Naminis desertas, kuriuo nustebinsite draugus ir šeimą

. Į plokščius pyragėlius dėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Koldūnus dedame ant specialaus tinklelio, kurį nuleidžiame į verdantį vandenį.

5-7 minutes koldūnus gariname po dangčiu

.

Какие-же они вкусные и воздушные. Вареники с творогом на пару: так готовила ещё моя бабушка

Po virimo koldūnus rekomenduojama patepti sviestu. Koldūnai bus minkšti ir orūs.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku