Klasikinis „Napoleonas” su „Plombiere” kremu. Mamos namų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Napoleono tortas su plombyro kremu yra tikras kulinarijos šedevras, tapęs neatsiejama pasaulinės konditerijos tradicijos dalimi. Su kiekvienu nauju šio deserto kąsniu pasineriame į atostogų ir jaukių namų susibūrimų atmosferą.

Pagrindinė „Napoleono” ypatybė – daugiasluoksnė struktūra: plona ir traški plutelė, besikeičianti su lengvu ir švelniu kremu, sukuria tekstūrų ir skonių harmoniją.

Plombiere kremas išsiskiria oro konsistencija ir sodriu kreminiu skoniu, kuris geriausiai papildo traškų torto pagrindą

. Tortas „Napoleon” ruošiamas kaip ištisas ritualas: nuo traškių pyragaičių kepimo iki kruopštaus surinkimo ir mirkymo – kiekvienas etapas persmelktas meile ir dėmesiu detalėms.

Pyragų ingredientai:

  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • valgomasis actas (6-9 proc.) – 1 valgomasis šaukštas;
  • šalto vandens – 250 ml;
  • Miltai – 500 g;
  • Sviestas – 250 g.

Grietinėlės ingredientai:

  • Pienas – 1 litras;
  • kukurūzų krakmolas – 55 g;
  • Miltai – 55 g;
  • Cukrus – 200 g;
  • Sviestas – 200 g;
  • kondensuotas pienas – 350 g;
  • Vanilinas – 2 g.

Pyrago „Napoleonas” paruošimas:

Kiaušinį stiklinėje sumaišykite su augaliniu aliejumi, actu ir šaltu vandeniu. Šaltą sviestą pamirkykite miltuose ir patrinkite ant stambios tarkos, suminkykite grietinėlės trupinius

. Į grietinėlės trupinių įdubimą supilkite kiaušinio mišinį, tešlą suberkite į gumulą

.

Palikite gumulą celofane šaldytuve 1-2 val.

Tada iškočiokite tešlą maždaug 30-35 cm skersmens sluoksniu, susukite į ritinį. Padalijame ritinį į mažas porcijas, kiekvieną iškočiojame į ploną sluoksnį

REKOMENDUOJAME:  Naminiai čeburekai iš paprasčiausios tešlos. Jie visada būna traškūs ir sultingi

. 28 cm skersmens lėkšte išlyginame sluoksnius, suformuojame pyragėlius ir jų paviršiuje padarome nedideles įpjovas.

Pyragėlius kepame ant pergamentu išklotos kepimo skardos 7 minutes 210 °C temperatūroje

. Kremui miltus sumaišome su krakmolu ir cukrumi, į birius produktus supilame pieną. Ant vidutinės ugnies puode mišinį pakaitinkite iki sutirštėjimo, tada nukelkite nuo ugnies.

Grietinėlės sviestą išplakite iki purumo, palaipsniui supilkite į jį kondensuotą pieną. Išplakite ingredientus ir palaipsniui supilkite atvėsusį kremo pagrindą

. Į grietinėlę supilkite vaniliną, plakite iki purių ir stabilių viršūnių

.

Atskirai išplakite grietinėlę ir supilkite ją į kremą, sumaišykite komponentus

. Kiekvieną tortą aptepkite kremu, sumontuokite tortą

.

Paskutinį tortą susmulkinkite, kremu aptepkite torto šonus ir viršų

. Susmulkintą tortą apibarstykite kremu ir palikite bent 5 valandoms.

Классический "Наполеон" с кремом "Пломбир". Мамин домашний рецепт

Gausite paprastą gardų tortą „Napoleonas” su plombyro kremu. Tai puikus derinys, kuris pradžiugins jus ir jūsų svečius.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku